Filter recepten...

Recept categorien

Receptmomenten

Keuken

Ester van Hutspot en Hotspot

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Op zaterdag ga ik graag naar de markt, de kaasboer en de slager om ’s middags (mét een glas rode wijn op het aanrecht) een Franse stoofpot op te zetten. Verder is mijn doel; feeding the family met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Ceviche van zeebaars met Leche de Tigre (tijgermelk)

Ceviche van zeebaars met Leche de Tigre (tijgermelk). Ik ben echt mega fan van ceviche! Als ik uit eten ga en het staat op de kaart dan bestel ik het. Deze in zuur gemarineerde vis komt oorspronkelijk uit Peru (hoewel ze daar in Ecuador anders over denken), waar je het als streetfood veel op de markt tegenkomt. Je kunt ceviche maken van zeebaars of schol, tong of een dorade, maar ook van garnalen of coquilles!

Alle recepten

De Hutspot in Hutspot en Hotspot zijn natuurlijk alle recepten. Deze recepten variëren van snelle after work maaltijden tot gezonde salades maar ook goddelijke recepten voor dinertjes met vrienden of in het weekend, passend bij het leven van H&H Founder Ester (én stuk voor stuk door haar uitgetest!) Van een recept voor een romige zoete aardappelsoep met kokos en limoen tot een Dalgona coffee en (favo recept!) sushi wraps! Of misschien heb je meer zin in loaded nachos met verse guacamole. Hutspot en Hotspot heeft voor elke dag van de week en voor ieder moment een recept.

Makkelijk en snel
In de meeste gevallen zijn alle recepten heel easy en staan alle recepten binnen no time op tafel. Ik snap namelijk als geen ander hoe druk iedereen tegenwoordig is. Ik werk, ben onderdeel van een family, heb een hobby (lees; foodieblogger 😉) en ik wil genoeg tijd overhebben voor het drinken van wijntjes met mijn vrienden en naar yoga of Rocycle (super leuk, moet je een keer proberen. Haat me niet na de warming-up). Je wilt dan lekker makkelijk en snel je maaltijden en tussendoortjes kunnen plannen (check ook even de Hutspot en Hotspot Foodie weekplanner en boodschappenlijst) en niet te moeilijk doen. 

Niet alle recepten zijn easypeasy.
Toch zijn niet alle recepten makkelijk en snel. Soms heb ik zin om op zaterdag eerst naar de slager te gaan, voordat ik een bezoekje breng aan mijn favo kaasboer, om vervolgens terug te lopen via dat ene winkeltje dat een zalig romige olijfolie verkoopt en me dan lekker uit te sloven in de keuken. Stoofpotje hier, tonijn tataki daar. Hoewel niet alle recepten voor in het weekend nou een hele toestand zijn hoor. Er staan genoeg recepten tussen waarmee jij dikke indruk maakt maar die stiekem heel easy zijn om te maken. Anyway, check alle recepten even en kijk wat je zelf lekker lijkt. Om even cheasy met je te worden; food is the ingrediënt that binds us together. Wel hartstikke waar; eten is voor iedereen.