Flatbread met Citroen Bloemkool, Falafel en Green Goddess Dressing

Hold your horses voor dit receptje; Flatbread met Citroen Bloemkool, Falafel en Green Goddess Dressing! Want dit is echt een perfecte doordeweekse lentemaaltijd. Vers, vol groente en dan die Green Goddess Dressing….ik kan er geen genoeg van krijgen. In de originele versie gaat ook ansjovis en kervel maar ik vind deze versie lekkerder. Verse peterselie, tahin, knoflook, avocado, zure room en citroen; fris, zuur en utraromig (ik heb stiekem de volgende dag de overgebleven dressing met een paar soepstengels opgegeten). Verder is de Geroosterde Citroen Bloemkool ook echt een hit. Ik ben sowieso gek op geroosterde bloemkool én geroosterde kikkererwten maar deze frisse, knapperige variant is echt heel erg smaakvol! Tel daar heerlijk flatbread en falafel bij op en je avond kan niet meer stuk.

Geniet van je Flatbread met Citroen Bloemkool, Falafel en Green Goddess Dressing!

Flatbread met Citroen Bloemkool, Falafel en Green Goddess Dressing
Flatbread met Citroen Bloemkool, Falafel en Green Goddess Dressing
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Flatbread met Citroen Bloemkool, Falafel en Green Goddess Dressing

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 4 volkoren flatbreads
  • 200 gram falafel
  • 1 kleine bloemkool
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 citroen
  • 100 gram botersla
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 avocado
  • handje pittige kiemgroente naar keuze
  • olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • Voor de dressing:
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram zure room
  • 125 gram mayonaise
  • 1 citroen
  • 100 gram verse peterselie
  • 2 theelepels tahin
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 2 theelepels olijfolie

Flatbread met Citroen Bloemkool, Falafel en Green Goddess Dressing

Instructies:

  • Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bloemkool kleine roosjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de bloemkool en de erwten samen met wat rasp van de citroen, het sap van een halve citroen, een eetlepel olijfolie extra vierge en bestrooi dan met zeezout en verse peper. Stort alles op het bakblik. Rooster de bloemkool en kikkererwten in ongeveer 20 minuten knapperig.
  • Maak nu de Green Goddess Dressing. Meng hiervoor alle ingrediënten in de keukenmachine, foodprocessor of blender tot een romig geheel.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de falafel een paar minuten.
  • Verwarm het flatbread volgens de verpakking.
  • Haal de bloemkool en kikkererwten uit de oven.
  • Beleg de flatbreads met botersla, wat avocado, plakjes komkommer, citroen bloemkool en kikkererwten, falafel en de pittige kiemgroente.
  • Top de flatbreads af met een flinke dot van de Green Goddess Dressing.

Flatbread met Citroen Bloemkool, Falafel en Green Goddess Dressing
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?