Romige pompoensoep met kokosmelk; heerlijk herfstsoepje

Pittige, romige pompoensoep. Als er één soep is die je deze herfst moeten maken dan is het deze heerlijke, pittige, romige pompoensoep! Dit soepje zit namelijk vol smaken die zo perfect bij elkaar passen; kokos, verse gember, ui, knoflook en limoen. En natuurlijk pompoen. Pompoen is echt één zo’n ingrediënt waar ik in de herfst direct aan denk (net als champignons, bramen en pastinaak) en heeft een hele lekkere zoete, nootachtige smaak. Ik serveerde deze romige soep trouwens in mini pompoenen (gewoon bij de Albert Heijn verkrijgbaar in het groenteschap), wat echt zo leuk stond.

Pompoen

Deze pittige, romige pompoensoep is net zo spicy als dat jij hebt wilt. Zo kun je ervoor kiezen om niet alle zaadjes uit de rode peper te halen om te zorgen voor meer pit. En je topt de soep af met net zo veel chilipoeder die jij wilt gebruiken. Ik gebruik mijn favoriete Chipotle Chili Seasoning van Oil & Vinegar!

Pittige, romige pompoensoep
Pittige, romige pompoensoep

Deze pittige, romige pompoensoep is net zo spicy als dat jij hebt wilt. Zo kun je ervoor kiezen om niet alle zaadjes uit de rode peper te halen om te zorgen voor meer pit. En je topt de soep af met net zo veel chilipoeder die jij wilt gebruiken. Ik gebruik mijn favoriete Chipotle Chili Seasoning van Oil & Vinegar!

Pittige, romige pompoensoep
Pittige, romige pompoensoep
Pittige, romige pompoensoep
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Romige pompoensoep met kokosmelk; heerlijk herfstsoepje

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
25 MIN.
35 MIN.

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 500 gram (fles)pompoen
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 3 kleine tenen knoflook
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 rode peper
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 ui
  • 1/2 limoen
  • chilipoeder
  • zeezout
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Instructies:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en pitjes (naar smaak) en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan. Fruit hier de ui, knoflook, rode peper en verse gember in, zodat de smaken lekker goed loskomen.
  • Kook ondertussen de groentebouillon.
  • Mocht je geen voorgesneden pompoen hebben gekocht, dan is dit moment om de pompoen leeg te scheppen. Verwijder de pitten en draadjes en hak het pompoenvlees in blokjes.
  • Bak de pompoen even een paar minuten mee met het uienmengsel.
  • Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes doorpruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een romig geheel. Voeg nu de kokosmelk, het sap van een halve citroen en wat zeezout en flink wat zwarte peper mee.
  • Breng alles opnieuw aan de kook en kook de soep nog ongeveer 10 minuten.
  • Schep de romige pompoensoep in schalen (of in leeg geschrapte pompoenen) en maak af met chilipoeder.

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Romige pompoensoep met kokosmelk; heerlijk herfstsoepje.