Zoete aardappelsoep met kokos en limoen

Zoete aardappelsoep met kokos en limoen. Dit soepje is één van mijn long time favorites! Ik bedacht hem ooit als soepje voor een familiediner waar iedereen een gang moest koken. Eigenlijk baalde ik een beetje dat ik de soep moest verzorgen, want dat vond ik toch een beetje saai. Om het wat specialer te maken besloot ik toen om met zoete aardappels aan de slag te gaan, die waren toen namelijk nog niet op elke hoek van de straat te koop.

Zoete aardappelsoep met kokos en limoen

Tegenwoordig verkoopt wel iedere supermarkt wel zoete aardappels. Hoewel ze eruit zien als gewone aardappels aan de buitenkant, zijn de twee knollen eigenlijk niet eens familie van elkaar. Zoete aardappels smaken meer een beetje zoals wortels. Samen met verse gember, knoflook, kokos en limoen creëer je een bijzondere (Aziatische) smaakcombinatie. Serveer deze zoete aardappelsoep met brood en gezouten boter of een frisse salade.

Zoete aardappelsoep met kokos en limoen

Een simpele tip nog: in dit recept gebruik je een staafmixer. Laat na het gebruik simpelweg even de wasbak vol water lopen en zet de staafmixer er even in. Instant clean!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Zoete aardappelsoep met kokos en limoen

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
25 MIN.
40 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 600 gram zoete aardappelen
  • 1 sjalotje
  • 2/3 teentjes knoflook
  • 1 el verse gember
  • 2 limoenen
  • 1 liter runderbouillon
  • 200 milliliter kokosmelk
  • Goede olijfolie
  • Verse peterselie
  • Paprikapoeder
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Zoete aardappelsoep met kokos en limoen

Instructies:

  • Snipper het sjalotje, rasp de verse gember en snij de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de sjalot snippers, gember en knoflook.
  • Ondertussen heb je tijd om de bouillon klaar te maken.
  • Schil de zoete aardappelen en hak in stukken. Bak de zoete aardappelen even aan. Giet vervolgens de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat het geheel een kwartiertje koken.
  • Haal na een kwartier de pan van het vuur en pureer alles tot een gladde massa. Voeg vervolgens het sap van de limoenen toe en de kokosmelk. Breng alles opnieuw aan de kook en laat de soep nog tien minuten doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met zeezout, veel verse peper, paprikapoeder en wat verse peterselie.
  • Serveer de soep met brood, gezouten boter of een frisse salade.

Een simpele tip nog: in dit recept gebruik je een staafmixer. Laat na het gebruik simpelweg even de wasbak vol water lopen en zet de staafmixer er even in. Instant clean!

Zoete aardappelsoep met kokos en limoen
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?