Taquitos met Pulled Chicken, Kaas en Salsa Verde

Hello Taco Tuesday, mijn lievelingsdag. Vandaag heb ik een heerlijk gerecht voor je, namelijk Taquitos met Pulled Chicken, Kaas en Salsa Verde! Taquitos zijn opgerolde wraps met een heerlijke vulling, die je vervolgens knapperig bakt in de oven. Het lijkt bijna een beetje op een Mexicaanse loempia. Ik heb de Taquitos gevuld met pulled chicken, rode enchilladsaus, courgette, zoete mais en een uitje. Oh en kaas natuurlijk. Geen Taquitos zonder kaas. Je wilt ze uit elkaar kunnen trekken en dat er dan zo’n dikke gesmolten kaas slinger ontstaat, hmmmmm.

Taquitos met Pulled Chicken, Kaas en Salsa Verde

Terwijl de Taquitos in de oven staan heb je tijd om een schaal verse guac te maken. Die hoort er namelijk wel echt bij hoor. Guacamole kopen doe je natuurlijk nooit, dus hierbij mijn favo recept voor guacamole!

Taquitos met Pulled Chicken, Kaas en Salsa Verde

Als je denkt dat deze taquitos de hemel zijn, dan moet je ook deze Queso Taquitos proberen. Of één van de andere heerlijke Mexican dishes die Tacao Tuesday de leukste dag van de week maken.

Taquitos met Pulled Chicken, Kaas en Salsa Verde
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Taquitos met Pulled Chicken, Kaas en Salsa Verde

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
20 MIN.
40 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

Ingrediënten:

  • 8 kleine tortilla’s
  • 300 gram kipfilet
  • 75 gram geraspte jonge kaas
  • 200 gram rode enchillada saus (zelfgemaakt of gekocht)
  • 150 gram mais
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • salsa verde (zelgemaakt of gekocht)
  • verse koriander
  • schaal guacamole (zelfgemaakt)
  • olijfolie

Taquitos met Pulled Chicken, Kaas en Salsa Verde

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de kipfilet in een pan water met zout tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Rag met een vork nu de kipfilet tot pulled chicken.
  • Snijd de ui en de courgette in blokjes. Laat de mais uitlekken en bak deze samen met de ui en courgette.
  • Haal de groente van het vuur en meng deze met de pulled chicken en enchilladesaus.
  • Tijd om de taquitos te vullen. Vul de tortilla’s één voor één met het kipmengsel en wat geraspte kaas en rol strak op. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Smeer met je hand de olijfolie goed uit.
  • Bak de taquitos ongeveer 20-25 minuten knapperig in de oven. Keer halverwege. Ondertussen heb je tijd om guacamole te maken.
  • Top de taquitos af met salsa verde en verse koriander. Serveer met verse guacamole.

Taquitos met Pulled Chicken, Kaas en Salsa Verde
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

1 review op “Taquitos met Pulled Chicken, Kaas en Salsa Verde