Queso Taquitos met mozzarella en cheddar

Queso Taquitos; hallo nieuwe verslaving! Taquitos zijn opgerolde wraps met een heerlijke vulling, die ik vervolgens knapperig heb gebakken in de oven. I’m a cheeselover, dus ik heb deze taquitos gevuld met twee soorten kaas; mozzarella en geraspte cheddarkaas. Onder het knapperige jasje zit ook nog gekruid gehakt en zoete uien (Appie boodschappentip) met chipotle peper en de Taquitos worden geserveerd met een avocado-limoen crème. Een perfecte, makkelijke maaltijd of dé perfecte snack. Ik weet nu al dat ik nog heel veel variaties op deze Taquitos ga bedenken, suggesties welkom btw! Houd jij wel van een beetje pit. Voeg dan een klein schepje Mexican Green Salsa toe (Appie boodschappentip)

Taquitos
Taquitos

Terwijl de Taquitos in de oven staan heb je tijd om de avocado-limoencrème te maken. Prak hiervoor twee avocado’s tot een mash, knijp er een teentje knoflook en een hele limoen bovenuit en breng op smaak met verse koriander, zeezout en peper.

Haal de Taquitos uit de oven en serveer met de avocado-limoencrème, Griekse yoghurt en limoenpartjes. Bestrooi met nog wat verse koriander en serveer eventueel met de green salsa als je van lekker spicy houdt. Ik serveerde mijn favo oven baked nachos bij de Taquitos.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Queso Taquitos met mozzarella en cheddar

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
20 MIN.
35 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 8 Mais tortilla wraps
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • zakje tacokruiden
  • 250 gram zwarte bonen
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gram geraspte cheddarkaas
  • 100 gram zoete uienringen met chipotle peper
  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • verse koriander
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • Mexican green salsa (optioneel voor the spicylovers)

Taquitos

Instructies:

  • Verwarm de oven voor 225 graden.
  • Bak het gehakt rul in de pan. Ik gebruik bij gehakt nooit olie maar verwarm gewoon direct het vlees in de droge pan. Er komt namelijk genoeg vocht uit het vlees. Bestrooi het vlees met de tacokruiden en wat water en laat het even indekken. Doe nu de bonen bij het vlees en verwarm het geheel nog even samen. Scheur in tussentijd de bol mozzarella in kleine stukjes.
  • Verwarm de tortilla’s heel even 10 seconden per stuk in de magnetron, dan rollen ze straks lekker makkelijk op. Voordat je de tortilla’s gaat vullen is het de bedoeling dat je één kant insmeert met olijfolie. Zo zorg je er straks voor dat je Taquito rondom lekker knapperig gaat worden in de oven. Gebruik een kwast en een beetje olijfolie. Draai de tortilla om en vul een strook met het gehaktmengsel, de zoete uien, stukjes mozzarella en strooi er lekker wat cheddarkaas overheen. Rol de tortilla nu strak op en leg hem in een ovenschaal. Je krijg de mooiste Taquitos als je tortilla’s niet te vol stopt.
  • Herhaal dit proces voor alle Taquitos. Zet de ovenschaal nu ongeveer 15-20 minuten in de oven tot de Taquitos nice and cripsy zijn geworden. Check af en toe of ze niet te donker worden.
  • Terwijl de Taquitos in de oven staan heb je tijd om de avocado-limoencrème te maken. Prak hiervoor twee avocado’s tot een mash, knijp er een teentje knoflook en een hele limoen bovenuit en breng op smaak met verse koriander, zeezout en peper.
  • Haal de Taquitos uit de oven en serveer met de avocado-limoencrème, Griekse yoghurt en limoenpartjes. Bestrooi met nog wat verse koriander en serveer eventueel met de green salsa als je van lekker spicy houdt. Ik serveerde mijn favo oven baked nachos bij de Taquitos.

Taquitos
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?