Makkelijke Chipotle Pulled Chicken tortilla’s met pompoen en opgeklopt avocado-feta

Makkelijke Chipotle Pulled Chicken tortilla’s met pompoen en opgeklopt avocado-feta; het perfecte Taco Tuesday recept voor in de herfst! Dit gerecht heeft echt alles waar je in de herfst van droomt: zoete flespompoen, sappige gebakken kastanjechampignons, een scheut rokerige whiskey en spicy chipotle! En een mega groot voordeel? Het staat binnen 30 minuten op tafel!

Makkelijke Chipotle Pulled Chicken tortilla's met pompoen en opgeklopt avocado-feta

I love pulled chicken en voor dit gerecht heb ik het mijzelf heerlijk makkelijk gemaakt; het blijft immers dinsdag! Dat betekent dat ik na kantoor geen zin heb om langer dan 30 minuten in de keuken te staan. Daarom heb ik de kip simpelweg een minuut of 10 gekookt, om het vervolgens met behulp van twee vorken los raggen. Vervolgens heb ik de kip meegebakken in de pan met een flinke dot Chipotle Barbecuesaus en chilipoeder en klaar. Easypeasy!

Makkelijke Chipotle Pulled Chicken tortilla's met pompoen en opgeklopt avocado-feta

Wat ook nog even een aparte vermelding waard is, is de goddelijke opgeklopte avo-feta crème. Vorig jaar ergens ontdekte ik dat je feta heel makkelijk kunt opkloppen en sindsdien maak ik er graag een lekkere dip van. In dit geval een hele romige dip, want feta in combinatie met avocado is echt goud!

Makkelijke Chipotle Pulled Chicken tortilla's met pompoen en opgeklopt avocado-feta

Dit gerecht is echt de perfecte combi van zoet en spicy; pompoen en jalapeño’s zijn ook echt een team hoor, niet normaal! Je kunt dit gerecht trouwens zo spicy maken als je zelf wilt. Voeg gewoon meer of minder jalapeño’s en chilipoeder toe. Ik heb trouwens mijn favo Chipotle chilipoeder gebruikt van Oil & Vinegar.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Makkelijke Chipotle Pulled Chicken tortilla’s met pompoen en opgeklopt avocado-feta

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
15 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 8 kleine tortilla’s
  • 320 gram kipfilet
  • 400 gram flespompoen in blokjes
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels Chipotle Barbecue Sauce
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 70 gram geraspte kaas (ik gebruikte Tex-Mex kaas 45+)
  • 150 gram verse feta
  • 2 avocado’s
  • 2 theelepels honing
  • scheut whiskey
  • snuf chilipoeder naar smaak
  • 1 limoen
  • handje jalapeño’s naar smaak
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • verse koriander

Makkelijke Chipotle Pulled Chicken tortilla's met pompoen en opgeklopt avocado-feta

Instructies:

  • Breng twee pannen water aan de kook. Kook in de één de pannen de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar. Kook in de andere pan de blokjes pompoen in ook ongeveer 10 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en fruit deze in wat olijfolie op zacht vuur in een koekenpan. Hak de knoflook fijn en voeg deze na een paar minuten toe. Snijd vervolgens de kastanjechampignons door de helft en bak deze mee met de ui en knoflook. Bestrooi met wat zeezout en zwarte peper.
  • Haal de kip en pompoen van het vuur en check of deze gaar is. Trek dan met behulp van twee vorken de kip uit elkaar, zodat je pulled chicken krijgt. Voeg de kip en de blokjes pompoen toe aan het champignonmengsel.
  • Voeg vervolgens een scheut whiskey, de barbecuesaus, chilipoeder, honing, jalapeño’s en wat zeezout en zwarte peper toe en roer alles goed door. Laat op laag vuur even pruttelen.
  • Doe ondertussen de feta, twee avocado’s, een flinke snuf zwarte peper en het sap van een halve limoen in de foodprocessor (of in een kom als je een stafmixer gebruikt) en klop dit op tot een luchtige crème.
  • Smeer een tortilla in met de opgeklopt avo-feta en bestrooi rijkelijk met kaas. Bak deze vervolgens in de koekenpan aan beide zijdes zodat de kaas lekker kan smelten (precies zoals je een quesadilla maakt).
  • Haal de dubbele tortilla uit de pan en schep er een flinke lepel van de pulled chicken met groente op.
  • Top af met een extra dotje opgeklopt avo-feta en verse koriander.
  • Maak nog drie porties.

Makkelijke Chipotle Pulled Chicken tortilla's met pompoen en opgeklopt avocado-feta
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?