Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto

Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto. Met een zalige dressing van dijonaise, honing en olijfolie. Dit gerechtje is echt het perfecte bijgerecht voor elk etentje!

Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto

Ik kook mijn groente het liefst zo min mogelijk. In plaats daarvan rooster ik bijna alles in de oven, en dan bedoel ik echt alles; bloemkool, broccoli, wortelen, prei……De smaak is altijd beter dan na het koken en je kunt met kruiden of marinades ook nog eens extra veel smaak toevoegen! Deze wortelen heb ik niet alleen voorzien van een heerlijke marinade voordat ik ze roosterde maar ik heb ze gewrapt in prosciutto. Het zijn echt enorme smaakbommen geworden!

Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto

De prosciutto heb ik dus voor het roosteren al om de wortelen gewikkeld, dan krijg je een lekker knapperig resultaat. Je hebt trouwens verschillende soorten prosciutto. Ik heb prosciutto crudo gebruikt, wat eigenlijk bijna hetzelfde is als prosciutto di parma, maar een andere naam draagt omdat het uit een andere streek komt.

Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto

Probeer naast deze Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto ook deze lekkere recepten voor geroosterde groenten eens:

Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
35 MIN.
45 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 600 gram wortelen (bospeen)
  • 90 gram Prosciutto Crudo
  • 1 eetlepel dijonaise
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • verse tijm
  • zeezout
  • zwarte peper

Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de wortelen
  • Meng de olijfolie, dijonaise, honing met wat zeezout en zwarte peper. Rits wat verse tijmblaadjes van de takjes en voeg dit toe aan de wortelmarinade.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smeer dan de wortelen in met de marinade (bewaar het restant) en wikkel de prosciutto om de wortelen. Spreid de wortelen dan uit oven de bakplaat.
  • Bak de wortelen in ongeveer 35-40 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Haal de wortelen uit de oven en drizzle de overgebleven marinade over de wortelen naar smaak.

Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?