Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas

Deze Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas is makkelijk om te maken, ontzettend romig, knoflookachtig en heel erg vol van smaak. Dat laatste komt omdat er een flink scheut rode wijn door de risotto gaat. Dikke bonus is trouwens dat deze risotto minder dan een half uur kost om klaar te maken!

Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas

Deze smeuïge risotto is echt comfort food to the max, iets wat we deze dagen best kunnen gebruiken. Nu het kouder wordt (zeker in de ochtenden!) en de dagen voelbaar korter worden, is niets zo lekker als knus aan tafel zitten met je gezin of huisgenoten met een glas rode wijn en een heerlijk bord vol eten!

Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas

Ik top de risotto af met een massive stack in knoflook gebakken kastanjechampignons, wat het herfstgevoel dat ik van dit recept krijg alleen maar versterkt. Heerlijk! De truc met champignons is om de pan niet te vol te stouwen. Champignons houden niet van drukte en worden dus niet mooi bruin als je er te veel bij elkaar in één pan doet.

Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas

Ik heb naast deze Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons trouwens nog een paar tips voor recepten die zorgen voor echte autumn vibes!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
15 MIN.
25 MIN.

Porties:

Ingrediënten:

  • 300 gram risottorijst
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 milliliter rode wijn
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 450 milliliter paddenstoelenbouillon
  • 75 gram geitenkaas
  • 70 gram Parmezaanse kaas
  • 1 klontje boter
  • 25 gram roomboter
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie

Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas

Instructies:

  • Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Verwarm een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hier de sjalot en de helft van de knoflook op laag vuur in.
  • Kook ondertussen water voor de bouillon.
  • Voeg de risottorijst toe aan de sjalot en bak even mee tot de korrels beginnen te glanzen. Voeg nu scheutje voor scheutje de rode wijn toe. Wacht elke keer met een nieuw scheutje toevoegen totdat alle wijn weer is opgenomen door de rijst.
  • Heb je alle wijn toegevoegd? Doe dan hetzelfde met de bouillon en voeg die ook scheutje voor scheutje toe totdat alle bouillon is opgenomen door de rijst. Laat de rijst nu 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de korrels helemaal gaar zijn.
  • Verhit in een andere koekenpan een scheutje olijfolie. Fruit hier kort even de andere helft van de knoflook in en voeg vervolgens de champignons toe. De kunst met champignons is om niet te veel tegelijk te bakken, champignons houden namelijk niet van drukte (dan worden ze niet mooi bruin). Voeg wat zeezout en zwarte peper toe.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Is de risotto rijst gaar? Zet dan het vuur uit, voeg de geraspte kaas en het klontje boter toe en roer alles goed om totdat je een heerlijk smeuïg geheel hebt. Breng de risotto op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Schep op ieder bord een grote lepel risotto en verdeel de champignons erover. Verkruimel nu de geitenkaas weer over de champignons. Top af met wat extra Parmezaanse kaas en zwarte peper.
  • Lekker met een glaasje rode wijn.

Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas.