Tony Chocolonely Karamel Zeezout Donuts met Pecannoten

Tony Chocolonely Karamel Zeezout Donuts met Pecannoten, do I have your attention? Dit receptje wilde ik al een tijdje met je delen, want donuts zijn de bom (ik bedoel, wie houdt er niet van donuts) en deze cake-donuts uit de oven zijn ook nog eens een stuk gezonder dan de gefrituurde donuts. Tel daar mijn favoriete chocolade bij op én je hebt het perfecte zoete zondag recept!

Extra benodigdheden: donutbakblik! Ik heb deze leuke van Dille & Kamille gebruikt.

Limoncello donuts met pistache

Afgelopen week had ik een Strategie Dag van mijn werk (ik werk bij een online uitgeverij als Brand manager en Content Creator) en na de presentaties is het gebruikelijk dat we een paar leuke locaties bezoeken (meestal in Amsterdam, waar ons kantoor zit). Dit keer was één van die locaties de Tony Chocolonely Bar op het Rokin! Love it! Want we mochten onze eigen reep maken. Ik ging voor een lekkere herfstige combi van melkchocolade, kaneel, hazelnoot en zeezout, heel lekker maar it’s doesn’t beat de oranje Karamel Zeezout! Dat blijft toch de lekkerste Tony!

Tony Chocolonely Karamel Zeezout Donuts met Pecannoten

Deze Tony Chocolonely Karamel Zeezout Donuts zijn té lekker, maar ik heb nog een heel lekker donut receptje (ook uit de oven) voor je! Limoncello donuts met pistache uit de oven!

Tony Chocolonely Karamel Zeezout Donuts met Pecannoten
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Tony Chocolonely Karamel Zeezout Donuts met Pecannoten

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
12 MIN.
22 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

6

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram (zachte) boter
  • 1 ei
  • 125 milliliter melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 citroen
  • mespuntje zout
  • 1 reep Tony Chocolonely Karamel Zeezout
  • handje pecannoten

Tony Chocolonely Karamel Zeezout Donuts met Pecannoten

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de boter op tijd uit de koelkast.
  • Smelt een klein beetje boter in de magnetron om je donutbakblik mee in te vetten (of gebruik een bakspray).
  • Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Zorg dat je 2 theelepels zest hebt.
  • Doe dan de bloem, basterdsuiker, bakpoeder, het vanille-extract, zout en de citroenzest in de keukenmachine (of in een kom wanneer je een handmixer gebruikt) en meng alles goed door elkaar. Voeg het ei en de melk toe en meng tot er een goed (lekker plakkerig) deeg ontstaat.
  • Doe het deeg in een spuitzak (of een hersluitbaar zakje of groot boterhamzakje) en knip het puntje eraf. Vul nu de donutvormen van je bakblik met het deeg. Maak hierbij mooie rondjes.
  • Bak de donuts in 12 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Haal de donuts uit de oven en keer het bakblik om. Laat ze even koelen. Maak eventueel de gaatjes in de donuts wat groter als het deeg tijdens het bakken te dicht naar binnen is gekropen.
  • Breng in een pan een klein laagje water aan de kook en hang er vervolgens een kom boven. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en zet het vuur zacht.
  • Breek de chocolade boven de kom en laat deze smelten. Roer af en toe voorzichtig. Breek ondertussen de pecannoten in kleine stukjes en leg deze op een bord. Is de chocolade helemaal gesmolten? Haal dan de kom van de pan.
  • Nu is het tijd om de donuts in de chocolade te dippen. Je moet een beetje snel zijn, voordat de chocolade weer stolt. Dip de donuts één voor één op de kop in de chocolade en druk vervolgens aan in de pecannoten. Leg ze vervolgens op een taartrooster en wacht tot de chocolade weer helemaal hard is geworden (of niet).

Tony Chocolonely Karamel Zeezout Donuts met Pecannoten
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?