Herfstsalade met gegrilde kruidenkip, peer en hazelnoten

Deze herfstsalade met gegrilde kruidenkip, peer en hazelnoten heeft een bodem van quinoa, gemengde salade en gebakken ui, knoflook en champignons en is echt fantastisch! Perfect voor een herfstachtige doordeweekse dag.

Herfstsalade met gegrilde kruidenkip, peer en hazelnoten

Laat je trouwens niet voor de gek houden door het lijstje aan ingrediënten, want deze salade valt echt honderd procent in de categorie ‘makkelijke maaltijd’. Terwijl de quinoa kookt en je de kipfilet ligt te sissen in de pan, bak je de champignons. Je snijd de avocado en en peer in plakjes en et voilà. Je kunt je salade bowl opbouwen!

Herfstsalade met gegrilde kruidenkip, peer en hazelnoten

Wat geeft deze salade nou precies zijn herfstige karakter? Naast de peer en de hazelnoten doen de champignons het hem! Nu de paddenstoelen in het bos overal aan het oppoppen zijn is er niets herfstiger dan het bos naar je bord halen! Love it! Wil je naast deze herfstsalade met gegrilde kruidenkip peer en hazelnoten ook andere herfstreceptjes proberen? Ik heb al mijn favoriete herfstrecepten voor je op een rijtje gezet!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Herfstsalade met gegrilde kruidenkip, peer en hazelnoten

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
15 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 150 gram quinoa
  • 2 kipfilets
  • 1 peer
  • 1 avocado
  • 1 kipbouillonblokje
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • zak gemengde sla
  • scheut balsamico
  • scheut olijfolie
  • 1/2 bol mozzarella
  • handje hazelnoten
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 1 theelepel tijm
  • zeezout
  • zwarte peper

Herfstsalade met gegrilde kruidenkip, peer en hazelnoten

Instructies:

  • Kook de quinoa volgens de verpakking. Voeg tijdens het koken het bouillonblokje toe voor extra smaak.
  • Meng een scheut olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook, dragon, tijm, zeezout en zwarte peper. Smeer hier de kipfilets mee in en bak deze gaar in de pan.
  • Snipper het uitje fijn. Verwarm wat olijfolie in een andere koekenpan en fruit hier de ui in. Voeg daarna de champignons, wat zeezout en zwarte peper toe. Roerbak tot de champignons lekker verkleurd zijn.
  • Snijd de peer in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de avocado. Snijd ook de mozzarella in kleine blokjes.
  • Tijd om je saladebowl op te bouwen. Verdeel de quinoa en de salade over de bowl. Druppel wat olijfolie en snuf peper over de sla heen. Nu komt een flinke schep van de champignons. Leg de peerplakjes en de avocado in een hoek van de bowl. Leg de kipfilet bovenop en de mozzarella ernaast. Bestrooi met hazelnoten en nog wat peper.

Herfstsalade met gegrilde kruidenkip, peer en hazelnoten
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?