Pasta Pompoenpesto met Chorizo

Deze Pasta Pompoenpesto met Chorizo is dé herfstpasta die we deze week wel kunnen gebruiken. Een lekkere homemade pompoenpesto gemaakt van flespompoen met Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitjes, salie op smaak gebracht met zeezout en zwarte peper. Juist die zoete smaak van de pompoen, in combinatie met de knoflook en verse salie, geeft deze pasta een hele bijzondere smaak. De pesto is lekker romig en samen met de kastanjechampignons, geroosterde pecannoten en afgetopt met Parmezaanse kaas is dit dé beste herfstversie van Pasta Pesto die je ooit geproefd hebt.

Pasta Pompoenpesto met Chorizo

Als pastasoort heb ik gekozen voor Rigatoni, net als Penne een buisvormige pasta maar dan groter. Ik ben gek op buisvormige pastasoorten omdat de saus hier altijd zo lekker tussen kan kruipen.

Pasta Pompoenpesto met Chorizo

Je kunt natuurlijk heel makkelijk een vega versie van deze herfstige pasta maken. Dan laat je simpelweg de chorizo weg. Omdat mijn vriend tot de categorie rascarnivoor behoort heb ik een pittige chorizo toegevoegd. Heerlijk!

Pasta Pompoenpesto met Chorizo

Naast deze Pasta Pompoenpesto met Chorizo heb ik nog een paar lekkere pastareceptjes voor je!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Pasta Pompoenpesto met Chorizo

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
10 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 250 gram flespompoen
  • 50 gram Parmazaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • verse salie
  • pijnboompitjes
  • 100 gram chorizo
  • 175 gram Rigatoni (pasta)
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 ui
  • 1/2 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • handje pecannoten

Pasta Pompoenpesto met Chorizo

Instructies:

  • Pureer de flespompoen met 1 teen knoflook, de Parmezaanse kaas (houd een beetje achter voor de garnering), wat verse salie, een scheutje olijfolie en de pijnboompitjes tot een romige pesto. Breng deze op smaak met zout en peper.
  • Kook de Rigatoni volgens de verpakking.
  • Snijd het uitje en de andere teen knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hier de ui en knoflook in.
  • Snijd de courgette in blokjes en bak deze vijf minuten mee met de ui. Snijd ook de champignons in pakjes en doe ook deze in de pan.
  • Snijd de chorizo in halve maantjes en voeg deze toe aan het groentemengsel. Bak even 2 minuten mee. Snijd de pecannoten fijn en voeg deze ook toe.
  • Voeg een paar flinke scheppen pompoenpesto toe aan het mengsel en bak even kort mee.
  • Schep de pasta op een bord en schep hier weer een flinke schep van het groentemengsel met chorizo op. Top af met wat Parmezaanse kaas en nog wat verse zwarte peper.

Pasta Pompoenpesto met Chorizo
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?