Deze Pasta Pompoenpesto met Chorizo is dé herfstpasta die we deze week wel kunnen gebruiken. Een lekkere homemade pompoenpesto gemaakt van flespompoen met Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitjes, salie op smaak gebracht met zeezout en zwarte peper. Juist die zoete smaak van de pompoen, in combinatie met de knoflook en verse salie, geeft deze pasta een hele bijzondere smaak. De pesto is lekker romig en samen met de kastanjechampignons, geroosterde pecannoten en afgetopt met Parmezaanse kaas is dit dé beste herfstversie van Pasta Pesto die je ooit geproefd hebt.
Als pastasoort heb ik gekozen voor Rigatoni, net als Penne een buisvormige pasta maar dan groter. Ik ben gek op buisvormige pastasoorten omdat de saus hier altijd zo lekker tussen kan kruipen.
Je kunt natuurlijk heel makkelijk een vega versie van deze herfstige pasta maken. Dan laat je simpelweg de chorizo weg. Omdat mijn vriend tot de categorie rascarnivoor behoort heb ik een pittige chorizo toegevoegd. Heerlijk!
Naast deze Pasta Pompoenpesto met Chorizo heb ik nog een paar lekkere pastareceptjes voor je!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!