Spaghetti Vongole met Pinot Grigio

Spaghetti Vongole met Pinot Grigio. Een fantastische Italiaanse pasta met venusschelpen, echt zalig. Spaghetti vongole is een echte klassieker uit het midden en zuiden van Italië en heel fijn; hij staat binnen een paar minuten op tafel. Even de spaghetti koken, knoflook en het pepertje fruiten en de schelpjes stomen! Heerlijk!

Pasta vongole

Als je trouwens denkt dat dit een heel moeilijk gerecht is om te maken dan heb je het mis. Er zijn maar weinig pasta’s zo makkelijk om te maken als eentje met Vongole. Je hebt alleen maar pasta, venusschelpjes (of kokkels) en smaakmakers zoals knoflook of een pepertje nodig.

Pasta vongole

Als ik Spaghetti Vongole maak dan zorg ik, voor zo’n echte TV-chef opstelling in de keuken. Alle ingrediënten staan voorgesneden in bakjes klaar en de pasta is al gekookt; je moet namelijk in één ruk doorkoken.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Spaghetti Vongole met Pinot Grigio

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
10 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 150 gram spaghetti
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • goede olijfolie extra vierge
  • 1 glas pinot grigio
  • 70 gram tomatenpuree
  • 300 vongole (venus) schelpen
  • zwarte peper
  • zeezout

Pasta vongole

Instructies:

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Is de spaghetti al dente? Giet deze dan af en roer er meteen wat olijfolie door zodat het niet gaat plakken.
  • Snijd het pepertje in kleine stukjes en pers de 2 teentjes knoflook uit. Was de vongole schelpjes en geef exemplaren die openstaan even een flinke tik. Kapotte schelpen moet je weggooien. Snijd de tomaatjes in vieren en trek je blikje tomatenpuree alvast open. Pak de pinot grigio erbij en neem vast een slokje.
  • Als je alle ingrediënten verzameld hebt kun je aan de slag met de laatste stap. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook, het pepertje en de tomatenpuree even een minuutje of twee aan. Voeg de tomatenkwartjes toe. Bak heel even mee en voeg vervolgens de schelpjes toe aan de pan. Giet er een glas pinot grigio overheen en doe de deksel op de pan. Schud alles voorzichtig even door elkaar. Laat het geheel een paar minuutjes stomen, totdat alle schelpjes openstaan.
  • Verwijder alle schelpjes die niet open zijn gegaan en voeg de spaghetti toe. Bestrooi alles met verse peper, peterselie en als je van zout houd een klein beetje zout (let op; de schelpjes zijn ook al vrij zout).
  • Het is misdadig om deze spaghetti vongole niet direct te serveren!

Pasta vongole
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?