Klassieke Margarita met zoutrand

Klassieke Margarita met zoutrand. Dit is al jaren mijn lievelingscocktail. Ik ben gek op de eerste rilling die door je lijf trekt als je een slokje van deze cocktail neemt, heerlijk! Dit recept heeft eigenlijk maar drie ingrediënten nodig; Tequila, Triple Sec en limoensap, hoewel voor mij het zout ook echt niet mag ontbreken. Ik heb ooit ergens gelezen dat een Margarita is ontstaan zodat rijke Amerikanen op een nette manier tequila konden drinken tijdens een bezoek aan Mexico. De Mexicanen zelf strooiden wat zout op de rug van hun hand, likken dit op, nemen een shotje tequila en zuigen daarna op een stukje limoen.

Mijn allereerste Margarita ooit dronk ik jaren geleden in een poolbar ergens in L.A. Ik had net 7 uur door de woestijn gereden (Route66) en het was een bloedhete dag. Eenmaal aangekomen in het hotel was ik doodop door een combinatie van de lange rit en het warme weer en schoof ik simpelweg aan de poolbar aan. De bartender had een lange paardenstaart, draaide alleen maar Elvis en de Beach Boys, riep elke half uur ‘you guys are from Amsterdam, coool’ en was heel gezellig. Ik bestelde een enorme schaal loaded nachos met guacamole en dronk mijn allereerste Margarita. Needless to say dat ik de volgende dag hoofdpijn had.

Dé ingrediënten voor een fantastische, zomerse dinnerparty with friends; maak een grote kan Klassieke Margarita’s, zet een grote schaal nachos op tafel en serveer de allerlekkerste taco’s, quesadillas of taquitos’!

Inspiratie voor lekkere food naast een Klassieke Margarita nodig?

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Klassieke Margarita met zoutrand

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 150 milliliter Tequila
  • 100 milliliter Triple Sec
  • 75 milliliter limoensap
  • zeezout
  • ijsblokjes
  • schijfje limoen

Instructies:

  • Shake de Tequila, Triple Sec en het limoensap in een shakebeker of doe alles samen in een maatbeker en roer goed door.
  • Strooi wat zout op een bordje. Vul een kommetje (waar het glas in past) met water. Doop je cocktailglas nu op de kop in het kommetje water en haal de rand van het glas daarna door het zout heen.
  • Vul je cocktailglas met ijs en schenk daarna de Margarita in.

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Klassieke Margarita met zoutrand.