Chipotle Kidneybonen Quesadilla’s met Nopales (cactusreepjes)

Chipotle Kidneybonen Quesadilla’s met Nopales (cactusreepjes); een heerlijk Taco Tuesday gerecht! De laatste tijd ben ik echt enorm into the quesadilla’s maar meestal maak ik ze klaar met kaas er tussen. Omdat dat niet bepaald gezond is en hey het is pas dinsdag, ging ik op zoek naar een nieuwe variant zonder kaas. En uit die brainstorm kwamen deze goddelijke Chipotle Kidneybonen Quesadilla’s. Rode ui, knoflook, een fijngehakt rood pepertje, gebakken met gehakt en kidneybonen en daarna in de pan gebakken tot een heerlijke quesadilla. Als kruiden gebruikt ik mijn favoriete combi van gerookt paprikapoeder, chipotle chilipoeder en komijn. Ik heb de quesadillas vervolgens afgetopt met Nopales; cactusreepjes die knapperig van buiten zijn en van binnen een zachte structuur hebben. Een heerlijke topping samen met een dotje Griekse yoghurt en natuurlijk de essentiële kom met verse guacamole (klik hier voor het recept!) Happy Taco Tuesday!

Chipotle Kidney Bonen Quesadilla's met Nopales (cactusreepjes)
Chipotle Kidney Bonen Quesadilla's met Nopales (cactusreepjes)
Chipotle Kidney Bonen Quesadilla's met Nopales (cactusreepjes)
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Chipotle Kidneybonen Quesadilla’s met Nopales (cactusreepjes)

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 500 gram gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel chipotle chilipoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 200 gram kidneybonen
  • 8 cherrytomaatjes
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 6 (medium tortilla wraps)
  • handje verse koriander
  • handje Nopales – cactusreeptjes
  • 1 limoen
  • flinke dot Griekse yoghurt
  • verse guacamole

Chipotle Kidney Bonen Quesadilla's met Nopales (cactusreepjes)

Instructies:

  • Snipper de rode ui. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hier de uisnippers ongeveer 5 minuten in.c
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder van de rode peper de zaadlijsten en hak deze op in kleine stukjes.
  • Voeg de knoflook, rode peper en het gehakt toe aan de uien en bak het gehakt rul.
  • Voeg nu de theelepeltjes kruiden toe; chipotle chilipoeder, gerookte paprikapoeder en de komijn. Bak de kruiden twee minuutjes mee.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes.
  • Laat de kidneybonen uitlekken en voeg deze, samen met de tomaatjes daarna toe aan het vlees. Bak alles ongeveer 3 minuten samen.
  • Verwarm in een grote koekenpan wat olijfolie. Leg hier een tortilla in en schep het gehakt/bonenmengsel op één helft. Klap vervolgens de tortilla dubbel en bak aan beide kanten ongeveer 2 minuten goudbruin.
  • Maak ondertussen de verse guacamole klaar volgens het recept.
  • Serveer de quesadillas met Nopales, een dot Griekse yoghurt, limoenpartjes en verse guac. Bestrooi de Chipotle Kidney Bonen Quesadilla’s met verse koriander.

Chipotle Kidney Bonen Quesadilla's met Nopales (cactusreepjes)
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?