Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème

Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème; echte Mexican comfort food! Het is een makkelijk en snel gerechtje met als hoofdingrediënt shredded kip in een heerlijke spicy tomatensaus  met adobe chilipeper. Ik serveerde mijn Tinga Taco’s in harde tacoschelpen met rode kool, ijsbergsla en mango. Ennn ik topte dit heerlijke gerechtje af met een dotje avocadocrème! Heerlijk.

Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème

Chipotle peper in adobo saus
Ik gebruik in dit recept 1 Chipotle peper in adobo saus (gewoon verkrijgbaar bij de Appie van La Morena). Zo is de saus lekker maar niet heel heet, het geeft simpelweg een kleine kick aan de tomatensaus. Je kunt ook kiezen voor 2 pepers maar als dit de eerste keer is dat je Chipotle pepers in adobo saus gebruikt zou ik voorzichtig zijn. De spicy kick komt altijd wat later!

De andere smaakmaker is een super makkelijke avocadocrème, waar niets meer inzit dan avocado, limoensap, zeezout en zwarte peper. Simpelweg omdat het niet meer nodig heeft, zo lekker is het!

Avocadocrème
Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème
Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
30 MIN.
45 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 390 gram tomatenblokjes
  • 300 gram kipfilet
  • 2 eetlepels water
  • 2 theelepels komijn
  • 1 chilipeper in adobesaus
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder sweet
  • snuf zeezout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 9 tacoschelpen
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 100 gram ijsbergsla
  • ½ rode kool
  • ½ mango
  • handje verse koriander
  • zwarte peper

Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème

Instructies:

  • Start met het maken van de shredded kip. Verhit een pan water op het vuur en kook hier de kipfilets in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Gecheckt of je kip gaar is? Mooi. Dan kunnen we nu de kip nu met behulp van twee vorken uit elkaar gaan trekken. Steek de vorken in het midden van de kip en trek de kip uit elkaar.
  • Nu is het tijd voor de spicy tomatensaus. Gebruik hiervoor een foodprocessor of staafmixer. Voeg de tomatenblokjes, het water, 1 teentje knoflook, een halve ui de adobe chilipeper toe en pureer alles tot een gladde saus.
  • Voeg nu de kruiden toe aan de saus. Roer de komijn, het paprikapoeder, oregano met een flinke snuf zeezout door de saus.
  • Snijd de andere helft van de ui fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hier de ui een paar minuten in tot ze blokjes glazig worden.
  • Doe nu de kip erbij en roer alles even goed om. Schenk vervolgens de tomatensaus bij de kip en schep alles om. Verwarm de tomatensaus en laat deze daarna nog een minuut of 5 tot 10 op laag vuur pruttelen.
  • Verwarm ondertussen de taco schelpen in de oven volgens de verpakking.
  • Snijd de ijsbergsla En rode kool in fijne reepjes en de mango in mooie blokjes.
  • Pureer de avocado’s met het sap van een ½ limoen en een flinke snuf zeezout en zwarte peper tot een romige avocadocrème.
  • Tijd om je Tinga Taco’s te vullen. Start met de rode kool, dan de ijsberslag, een flinke schep van de kip, wat stukjes mango en top de taco’s af met een dotje avocadocrème.

Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

1 review op “Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème