Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème; echte Mexican comfort food! Het is een makkelijk en snel gerechtje met als hoofdingrediënt shredded kip in een heerlijke spicy tomatensaus met adobe chilipeper. Ik serveerde mijn Tinga Taco’s in harde tacoschelpen met rode kool, ijsbergsla en mango. Ennn ik topte dit heerlijke gerechtje af met een dotje avocadocrème! Heerlijk.
Chipotle peper in adobo saus
Ik gebruik in dit recept 1 Chipotle peper in adobo saus (gewoon verkrijgbaar bij de Appie van La Morena). Zo is de saus lekker maar niet heel heet, het geeft simpelweg een kleine kick aan de tomatensaus. Je kunt ook kiezen voor 2 pepers maar als dit de eerste keer is dat je Chipotle pepers in adobo saus gebruikt zou ik voorzichtig zijn. De spicy kick komt altijd wat later!
De andere smaakmaker is een super makkelijke avocadocrème, waar niets meer inzit dan avocado, limoensap, zeezout en zwarte peper. Simpelweg omdat het niet meer nodig heeft, zo lekker is het!
Meer Taco Tuesday inspiratie!
Ben jij naast deze Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème op zoek naar meer Taco Tuesday inspiratie? Probeer dan ook eens:
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!
Ik ben gek op Tinga Taco’s! Deze klinken heerlijk!