Taco-Pizzette met gegrilde kip, avocadocrème en grantaalappeltjes

Italia meets Mexico in mijn keuken. Want bijna iedereen wordt blij van pizza én ook van taco’s. Dus waarom deze twee heerlijkheden niet met elkaar combineren en taco-pizzette met gegrilde kip maken? Ik gebruik gordita’s (Mexicaanse kleine wraps) om de pizzette te maken. Ik heb de mijne ingesmeerd met avocadocrème en belegd met gegrilde kip en kaas voordat ik ze heb afgebakken. To top it off wat grantaalappelpitjes, rucola en verse koriander. Et voilà! Taco-pizzette. Serveer met verse guacamole (check hier mijn favo receptje voor guac!).

Taco-Pizzette’s met gegrilde kip

Pizzetta, never heard off! 
Een pizzetta (meervoud: pizzette) is een kleine, eenpersoons pizza waar je normaal gesproken natuurlijk geen gordita’s voor gebruikt, maar pizzadeeg (al dan niet zelf gemaakt). De Italianen zijn niet helemaal duidelijk over hoe groot een pizzetta precies moet zijn. De één zegt een eenpersoonspizza en de ander heeft het over een klein gerechtje dat je in één hap kunt opschrokken.

Taco-Pizzette’s met gegrilde kip
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Taco-Pizzette met gegrilde kip, avocadocrème en grantaalappeltjes

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
10 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 8 gordita’s
  • 2 kipfilets
  • 1 avocado
  • 125 zure room
  • 1 zakje taco seasoning mix
  • geraspte jonge kaas
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • gerookte La Chinata paprikapoeder
  • 1 limoen
  • handje rucola
  • verse koriander
  • handje granaatappels
  • zeezout
  • zwarte peper

Taco-Pizzette’s met gegrilde kip

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gordita’s op een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en bestrooi met zeezout en verse peper. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de kip op matig vuur. Bijna klaar? Voeg dan de taco kruiden toe.
  • Maak met behulp van de staafmixer een crème van de avocado, zure room, het sap van een halve limoen, snuf zeezout en peper.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes.
  • Smeer de gordita’s in met de avocado crème en beleg met kip en stukjes tomaat.
  • Bestrooi met kaas en daarna een beetje gerookte paprikapoeder.
  • Bak de taco-pizzette’s in de voorverwarmde oven af tot de kaas is gesmolten. Haal ze dan uit de oven en bestrooi met granaatappelpitjes, rucola en wat verse koriander.
  • Serveer de taco-pizzette met partjes limoen on the side en natuurlijk met nachos en de overgebleven avocadocrème of verse guacamole.

Taco-Pizzette’s met gegrilde kip
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?