De lekkerste pulled pork empanadas

Dit zijn de lekkerste pulled pork empanadas ever! Ik ben heel erg gek op pulled pork, wat langzaam gegaard varkensvlees is. Het heeft een heerlijk zoete smaak, en je kunt het vlees prachtig uit elkaar trekken als je er klaar mee bent.  En nee, in tegenstelling tot wat veel mensen denken maak ik het niet op de barbecue klaar maar gewoon in een braadpan. Ik eet het op een wrap met limoen, zure room, avocado en koriander, op patat, een bao bun met sriracha mayo én in dit geval; als vulling voor goddelijke empanadas. Hier maak je iedere vleeseter blij mee, en het klinkt echt veel moeilijker dan het is, promise!

De lekkerste pulled pork empanadas
De lekkerste pulled pork empanadas

Deel 2:
Leg de 10 velletjes bladerdeeg 10 minuten van te voren uit en verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vellen bladerdeeg hier op. Vul een punt van ieder velletje met de pulled pork en vouw dicht in een driehoek. Druk aan bij de randen met een vork. Kluts een eitje los en smeer met een kwast de empanadas in. Zo krijgen ze straks een prachtig kleurtje. Bestrooi met sesamzaadjes en bak vervolgens in 25-30 minuten af in de oven én klaar zijn de lekkerste pulled pork empanadas!

De lekkerste pulled pork empanadas
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

De lekkerste pulled pork empanadas

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
45 MIN.
240 MIN.
285 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

7

Ingrediënten:

  • 1 kg varkenskarbonade
  • 250 milliliter passata (tomatensaus)
  • 300 milliliter bouillon (ik gebruik runderbouillon)
  • 200 milliliter water
  • 200 milliliter bruine rum of bourbon
  • 50 milliliter azijn
  • 75 milliliter ahornsiroop
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder zoet (La Chinata)
  • chilivlokken
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 10 velletjes bladerdeeg
  • witte sesamzaadjes
  • 1 ei

De lekkerste pulled pork empanadas

Instructies:

  • Deel 1. Verwarm 300 milliliter water tot het kookpunt en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Snijd ondertussen het bot van de varkenskarbonade (anders gaat het splinteren) en snijd het vlees in stukken. Verwarm een gietijzeren braadpan (ik gebruik mijn heilige Le Creuset braadpan) en verwarm wat olijfolie. Bestrooi het vlees met zeezout en peper en braad aan.
  • Voeg de bouillon, de passata, water, rum, azijn en het ahornsiroop toe.
  • Pers de teentjes knoflook boven de pan uit en voeg wat chilivlokken toe.
  •  Doe de deksel op de pan en kook het vlees minimaal 3,5 uur maar liever langer. Meestal zet ik het vlees tussen de middag op, zodat ik er tijdens het avondeten van kan genieten. Dat betekent dat ik het wel een uurtje of 5 op heb staan.
  • Tussendoor roer ik de pulled pork regelmatig even door. Het vlees is klaar als het heel makkelijk uit elkaar valt.
  • Deel 2. Leg de 10 velletjes bladerdeeg 10 minuten van te voren uit en verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vellen bladerdeeg hier op.
  • Vul een punt van ieder velletje met de pulled pork en vouw dicht in een driehoek. Druk aan bij de randen met een vork.
  •  Kluts een eitje los en smeer met een kwast de empanadas in. Zo krijgen ze straks een prachtig kleurtje.
  • Bestrooi met sesamzaadjes en bak vervolgens in 25-30 minuten af in de oven én klaar zijn de lekkerste pulled pork empanadas!

De lekkerste pulled pork empanadas
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?