Smørrebrød avocadocrème en feta

Smørrebrød avocadocrème met limoen, chili en feta! Heerlijk. Smørrebrød is een Deense open boterham, waar de Denen ware kunstwerkjes van maken. De naam Smørrebrød betekent eigenlijk gewoon boter en brood en normaal wordt het van Deens roggebrood gemaakt. Ik maak het met een stevige boterham. De avocadocrème is echt zalig. Er gaat Griekse yoghurt, verse basilicum, limoensap en chilipoeder door en je topt deze boterham af met feta!

Hutspot en Hotspot

More options
Naast dit goddelijke smørrebrød avocadocrème en feta eet ik deze avocadocrème ook met een stokbroodje of zelfs met nachos! Love it!

Smørrebrød met avocadocrème en feta
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Smørrebrød avocadocrème en feta

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
0 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 4 boterhammen naar keuze
  • 1 avocado
  • 125 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 75 gram feta
  • handvol verse basilicum
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zwarte peper
  • zeezout

Hutspot en Hotspot

Instructies:

  • Voor het maken van de avocadocrème heb ik de hakmolen van mijn staafmixer gebruikt, maar je kunt alle ingrediënten ook in een kom doen en de gewone staafmixer gebruiken.
  • Snijd de avocado door de midden, verwijder de pit en doe ik de hakmolen.
  • oeg de Griekse yoghurt, chilipoeder en een handvol verse basilicum toe. Knijp de limoen er boven uit en voeg verse zwarte peper en zeezout toe. Kijk wel uit dat je niet te veel zeezout toevoegt. Er gaat straks ook nog feta over je smørrebrød, wat natuurlijk ook erg zout is. Maal alles samen tot een fijne crème.
  • Smeer de avocadocrème over de boterhammen uit.
  • Verkruimel de feta boven je smørrebrød en beleg met wat extra blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Hutspot en Hotspot
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?