Bun Cha – Vietnamese noedelsalade met geroosterd varkensvlees

Bun Cha – Vietnamese noedelsalade met geroosterd varkensvlees; dit is echt Vietnamees comfort food. Een grote kom gevuld met rijst vermicelli, taugé, sla, wortel en heerlijk gegrild vlees. Het meest authentieke resultaat krijg je door het vlees op de barbecue te roosteren maar het kan ook gewoon in de pan. Ik marineer het vlees eerst met vissaus en honing, waardoor het tijdens het bakken lekker karamelliseert. Je kom Bun Cha aftoppen doe je met verse koriander, gebakken uitjes en een goddelijke saus; Nuoc Mam. Ook fijn om te weten, dit gerechtje staat in minder dan 30 minuten op tafel!

Bun Cha - Vietnamese noedelsalade met geroosterd varkensvlees

Nuoc Mam (cham)
Ik serveer de Bun Cha met een basissaus uit de Vietnamese keuken; Nuoc Mam. Een heerlijke zoetzure saus die, bij onze hele familie, ook altijd op tafel staat wanneer wij Summer Rolls eten. De saus is op basis van vissaus, water, azijn, suiker, knoflook en rode peper en je kunt het heel makkelijk van te voren maken. Na gebruik kun je de Nuoc Mam tot wel twee weken (mits goed afgesloten) bewaren in de koelkast. Ik breng mijn Nuoc Mam op smaak met Sriracha Saus, maar ik raad je aan om de fles op tafel te zetten; zo kan iedereen zelf bepalen hoe spicy ze de saus willen maken.

Bun Cha - Vietnamese noedelsalade met geroosterd varkensvlees
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Bun Cha – Vietnamese noedelsalade met geroosterd varkensvlees

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
5 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 300 gram varkensfiletlapjes
  • 100 gram rijst vermicelli
  • 1 komkommer
  • 75 gram peen julienne
  • 100 gram taugé
  • 100 gram romeine sla of dungesneden ijsbergsla
  • 7 eetlepels vissaus
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 limoen
  • 6 eetlepels water
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel honing
  • handje gebakken uitjes
  • verse koriander
  • sriracha saus naar smaak

Bun Cha - Vietnamese noedelsalade met geroosterd varkensvlees

Instructies:

  • Snijd de varkensfiletlapjes in reepjes. Marineer deze met 3 eetlepels vissaus en één flinke eetlepel honing. Zet aan de kant.
  • Maak nu eerst de Nuoc Mam. Pak een diepe kom en meng hier 4 eetlepels vissaus, 6 eetlepels water, 1 eetlepel rijstazijn en 1 eetlepel limoensap in. Voeg vervolgens de suiker toe en pers twee teentjes knoflook uit boven het mengsel. Snijd een rood pepertje door de midden, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper heel fijn. Voeg ook dit toe aan de saus. Voeg als laatste een handje peen julienne toe en roer alles goed door.
  • Kook de rijst vermicelli volgens de verpakking.
  • Snijd de komkommer in dunne plankjes/reepjes.
  • Verhit een koekenpan en voeg het vlees toe. Bak het vlees in ongeveer 4 tot 5 minuten gaar.
  • Doe de noedels in een kom en voeg de sla, komkommer, een flinke hand peen julienne en taugé toe. Schep op iedere kom een grote lepel vlees.
  • Schep een paar eetlepels Nuoc Mam over de Bun Cha.
  • Top af met verse koriander, gebakken uitjes en ‘hete saus’ (sriracha saus) naar smaak.

Note; Je kunt de Nuoc Mam tot wel twee weken (afgesloten) in de koelkast bewaren.

Bun Cha - Vietnamese noedelsalade met geroosterd varkensvlees
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

1 review op “Bun Cha – Vietnamese noedelsalade met geroosterd varkensvlees