Bun Cha – Vietnamese noedelsalade met geroosterd varkensvlees; dit is echt Vietnamees comfort food. Een grote kom gevuld met rijst vermicelli, taugé, sla, wortel en heerlijk gegrild vlees. Het meest authentieke resultaat krijg je door het vlees op de barbecue te roosteren maar het kan ook gewoon in de pan. Ik marineer het vlees eerst met vissaus en honing, waardoor het tijdens het bakken lekker karamelliseert. Je kom Bun Cha aftoppen doe je met verse koriander, gebakken uitjes en een goddelijke saus; Nuoc Mam. Ook fijn om te weten, dit gerechtje staat in minder dan 30 minuten op tafel!
Nuoc Mam (cham)
Ik serveer de Bun Cha met een basissaus uit de Vietnamese keuken; Nuoc Mam. Een heerlijke zoetzure saus die, bij onze hele familie, ook altijd op tafel staat wanneer wij Summer Rolls eten. De saus is op basis van vissaus, water, azijn, suiker, knoflook en rode peper en je kunt het heel makkelijk van te voren maken. Na gebruik kun je de Nuoc Mam tot wel twee weken (mits goed afgesloten) bewaren in de koelkast. Ik breng mijn Nuoc Mam op smaak met Sriracha Saus, maar ik raad je aan om de fles op tafel te zetten; zo kan iedereen zelf bepalen hoe spicy ze de saus willen maken.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
Note; Je kunt de Nuoc Mam tot wel twee weken (afgesloten) in de koelkast bewaren.
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!
Lekker!