Zwarte Knoflookboter met Fleur de Sel, Verse Dragon en Citroen

Zwarte Knoflookboter met Fleur de Sel, Verse Dragon en Citroen is een bijzondere knoflookboter.  Zwarte knoflook is knoflook wat gefermenteerd is. Dit fermenteren gebeurd op lage temperatuur en duurt een paar weken en door dat proces kleuren de knoflooktenen zwart. Ze worden iets zoeter en minder intens dan rauwe knoflook, maar ze houden een subtiele smaak. Het smaakt heel anders dan gewone knoflook maar de smaak is echt heerlijk! Eeenn heel fijn, je gaat het niet vanuit je mond stinken. Je koopt het bij de Albert Heijn, Ekoplaza of online.

Zwarte Knoflookboter

Ik serveerde deze zwarte knoflookboter met Fleur de Sel (grof zout, je kunt ook zeezout gebruiken, verse Dragon en het zest van citroen, bij een barbecue. Je kunt de teentje ook los eten maar het smaakt zo lekker als boter of bij een goede biefstuk.

Zwarte Knoflookboter
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Zwarte Knoflookboter met Fleur de Sel, Verse Dragon en Citroen

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter
  • 6 tenen zwarte knoflook
  • handje gesneden dragon
  • Fleur de Sel of zeezout
  • zwarte peper
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 citroen

Zwarte Knoflookboter

Instructies:

  • Laat de boter buiten de koelkast zacht worden.
  • Pel voorzichtig de zwarte knoflook. Prak de zwarte knoflook door de boter.
  • Voeg een handje gesneden dragon toe, evenals een flinke snuf Fleur de Sel of zeezout, zwarte peper en de balsamicoazijn.
  • Rasp de helft van de citroen. Voeg het zest toe aan de boter.
  • Prak alles tot een romige knoflookboter.

Zwarte Knoflookboter
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?