Gepofte Aardappel van de Barbecue met knoflookroom en verse bieslook

Gepofte Aardappel van de Barbecue met knoflookroom en verse bieslook. Een simpel, maar oh zo lekker bijgerechtje waar je iedereen aan tafel blij mee maakt. De aardappels heb ik even voorgekookt, daarna een klein beetje ingesneden, bestrooid met zeezout en ingepakt in aluminiumfolie. Je legt ze daarna op de hete barbecue, waar ze gewoon lekker een tijdje kunnen roosteren. Ik laat ze meestal een half uur tot 3 kwartier op de barbecue liggen. Als ik het pakketje dan vervolgens openmaak, voeg ik een dot knoflookroom toe, love it! Je kunt trouwens ook voor de light versie gaan; vervang dan de crème fraîche door Griekse Yoghurt met 0% vet. Bijna net zo lekker!

Gepofte Aardappel van de Barbecue met knoflookroom en verse bieslook
Gepofte Aardappel van de Barbecue met knoflookroom en verse bieslook
Gepofte Aardappel van de Barbecue met knoflookroom en verse bieslook
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gepofte Aardappel van de Barbecue met knoflookroom en verse bieslook

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
45 MIN.
55 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 4 grote aardappels (het liefst kruimig)
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout
  • zwarte peper
  • handje verse bieslook

Gepofte Aardappel van de Barbecue met knoflookroom en verse bieslook

Instructies:

  • Verwarm de barbecue.
  • Kook de aardappels ongeveer 10 minuten voor. Giet daarna af en snijd de aardappels een beetje in. Bestrooi met zeezout en verpak in aluminiumfolie.
  • Laat de aardappels ongeveer 30 tot 45 minuten op de hete barbecue.
  • Maak ondertussen de knoflookroom door de crème fraîche te mengen met een uitgeperst teentje knoflook, zeezout, zwarte peper en een handje gesneden bieslook.
  • Haal de aardappels van de barbecue en maak de pakketjes voorzichtig open. Schep op elke aardappel een flinke dot knoflookroom en top af met wat extra gesneden verse bieslook.

Gepofte Aardappel van de Barbecue met knoflookroom en verse bieslook
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?