Coquilles van de Barbecue met Fleur de Sel en Citroen

Coquilles van de Barbecue met Fleur de Sel en Citroen. Ik kan niet in woorden uitleggen hoe enthousiast ik over dit recept ben. Dit is zo ontzettend lekker! Ik vind Coquilles sowieso the bomb, al sinds mijn vriendin Anja ze jaren geleden maakte tijdens een etentje, geserveerd met bloemkoolpurree (dat recept moet ik ook echt een keertje met jullie delen!). Coquilles zijn zo’n gerechtje waarbij de textuur een hele belangrijke rol speelt in de smaak, ze zijn namelijk zo bijzonder zacht. Van de barbecue vind ik ze alleen nog lekkerder dan normaal. Wij aten ze heel puur, ingesmeerd met olijfolie, Fleur de Sel (een soort zeezout met een fijne kristalstructuur, ook wel Keltisch zout genoemd) en wat zwarte peper. Na het grillen heb ik de coquilles besprenkeld met citroensap en verse dille. Meer dat dat is gewoon echt niet nodig! Wij aten er verder gegrilde groene asperges en aardappelknoflookpakketjes van de barbecue bij, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gepofte aardappel met knoflookroom.

Coquilles van de Barbecue met Fleur de Sel en Citroen
Coquilles van de Barbecue met Fleur de Sel en Citroen
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Coquilles van de Barbecue met Fleur de Sel en Citroen

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
6 MIN.
4 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 250 gram mooie grote coquilles
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf Fleur de Sel
  • zwarte peper
  • 1 citroen
  • wat gesneden verse dille

Coquilles van de Barbecue met Fleur de Sel en Citroen

Instructies:

  • Verwarm de barbecue voor.
  • Leg de coquilles op een visgrill voor de barbecue en smeer ze in met olijfolie. Bestrooi met Fleur de Sel en zwarte peper. Klem de visgrill dicht, draai op en smeer ook de achterkant in.
  • Bak de coquilles ongeveer 4 minuten aan iedere kant, tot ze mooi verkleuren.
  • Serveer met een partje limoen en wat verse dille.

Coquilles van de Barbecue met Fleur de Sel en Citroen
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?