Oesters van de barbecue

Oesters van de barbecue. Ben jij normaal een oester-slurper, net als mij? Dan ga je oesters van de barbecue heerlijk vinden. Oesters van de barbecue zijn sowieso een stuk toegankelijker, dus ook mensen die normaal niet zo’n fan zijn van rauwe oesters vinden dit vaak lekker. Het is namelijk een prachtig, smaakvol stukje vlees. Vooraf maak je een knoflookbotertje met verse kruiden, en deze schep je bij iedere oester in. Zo kook je de oester eigenlijk op de barbecue in de knoflookboter…ooh het water loopt me in de mond als ik er weer aan denk!

Oesters van de barbecue
Oesters van de barbecue
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Oesters van de barbecue

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
6 MIN.
4 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

6

Ingrediënten:

  • dozijn oesters
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1/2 teentje knoflook
  • zeezout
  • zwarte peper
  • verse kruiden; bieslook, peterselie, dille
  • tabasco naar smaak

Oesters van de barbecue

Instructies:

  • Wrik de oesters open met een oestermes. Houd de oester vast in een dubbelgeslagen theedoek en steek het oestermes bij de scharnier voorzichtig wrikkend naar binnen. Hiermee snijd je de sluitspier door. Wrik nu rondom de schelp los en haal de platte schelp van de oester. Wrik het oestervlees los, giet de oester leeg en verwijder eventueel gruis.
  • Maak een kruidenbotertje van de roomboter, knoflook, zeezout, zwarte peper en de kruiden. Schep op iedere oester een klein dotje kruidenboter.
  • Halveer de citroen en knijp wat citroensap over de oesters uit.
  • Nu zijn ze klaar om de hete barbecue op te gaan. Laat de oesters een paar minuten staan, tot de boter kookt en haal ze dan voorzichtig van de barbecue (let op; hete schelp!)
  • Serveer de oesters met de rijst van de citroen en naar smaak wat tabasco.

Oesters van de barbecue
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?