Knapperige homemade Focaccia Art

Knapperige homemade Focaccia Art. Ik wist niet dat zelf focaccia brood maken zo makkelijk is! Zeker als je een fijne keukenmachine hebt die het kneedwerk voor je doet. Focaccia lijkt erg op pizzadeeg maar dan dikker. Samen met olijfolie, rozemarijn en olijven bak jij in een paar stappen dit knapperig focaccia brood simpelweg zelf, voor de perfecte Italiaanse zomeravond! Op Pinterest zie je tegenwoordig veel focaccia art voorbij komen. Super makkelijk, want het enige dat je hoeft te doen is het deeg versieren zoals jij dat wilt!

Bak het focaccia brood zonder olijven en andere toevoegingen voor heerlijk sandwichbrood. Lekker belegd met basilicumpesto, parmaham en rucola!

Focaccia Art
Focaccia Art
Focaccia Art
Focaccia Art
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Knapperige homemade Focaccia Art

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
110 MIN.
25 MIN.
135 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram gedroogde gist
  • 30 milliliter goede olijfolie
  • 340 milliliter lauw water
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 rode ui
  • groene olijven
  • paar takjes bieslook
  • paar tomaatjes
  • Zeezout

Focaccia Art

Instructies:

  • Zeef de bloem boven een schaal en voeg 10 gram zout, de gedroogde gist, olijfolie en het water toe. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten met de hand (of voor alle mede-luilakken, met je beste vriend ‘de keukenmachine’).
  • Het deeg gaat lekker plakkerig blijven, dat is dus heel normaal.
  • Laat het deeg ongeveer één tot anderhalf uur in een (ingevette) kom rijzen. Snijd in tussentijd de olijven in dunne plakjes en rits de blaadjes rozemarijn van de takjes.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de tomaatjes, ui en olijven in plakjes. Vet een vierkant bakblik in en leg het deeg voorzichtig daarin. Gebruik je handen om het uit te drukken, zodat het hele bakblik gevuld is. Maar nu je focaccia art met de rozemarijn, bieslook, plakjes ui, olijven en tomaat. Besprenkel met olijfolie en zeezout.
  • Bak in 20 tot 25 minuten af tot een heerlijk knapperige homemade Focaccia Art. Serveer met een bakje olijfolie met een paar druppels balsamicoazijn. Lekker met de overgebleven olijven en een rood wijntje.

Focaccia Art
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?