Zelf aioli maken is the best. Seriously. Je moet (net als met mayonaise maken), het trucje een beetje onder de knie krijgen en geduld hebben. Maar dan krijg je ook het meest lekkere, romige dipje ever er voor terug. Ik at deze dip vorige week bij een heerlijke traybake met geroosterde aardappelen, kip en gemarineerde broccoli.
Misschien heb je zelfs alle ingrediënten wel in huis, want naast een eitje, zonnebloemolie en wat mosterd heb je alleen een citroen en knoflook nodig.
Naast deze citroen aioli nog meer inspiratie voor een lekker dipje nodig? Probeer dan eens één van deze dipjes!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
Aioli en mayonaise maken kan voor ongeduldige mensen echt heel erg lastig zijn. De kunst is om de olie echt heel langzaam toe te voegen.
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!