Romige hummus-pesto met pistachenootjes en chilipoeder

Romige hummus-pesto met pistachenootjes en chilipoeder; wauw! Dit is echt een heerlijk romig, nootachtig smeerseltje dat ik elke dag wel op een cracker wil. Maar deze hummus-pesto misstaat ook niet op een goede borrelplank. Ik ben stiekem sowieso een diehard fan van het kikkererwten-smeerseltje uit het Midden Oosten. Eerder deelde ik deze klassieke hummus en deze ultra romige avocado hummus. Toch moet ik zeggen dat deze nootachtige variant het wint, al is het alleen omdat de geur van verse basilicum me zo gelukkig maakt. Naast verse basilicum gingen er kikkererwten (ofcourse), walnoten, knoflook en olijfolie door dit fijne gerechtje. De romige hummus-pesto met pistachenootjes en chilipoeder is heerlijk op een cracker (of drie crackers….achter elkaar….) of bij een borrelplank.

Romige hummus-pesto met pistachenootjes en chilipoeder

Er gaat niks boven een heerlijke dip op een stokbroodje op vrijdagavond of een speltcracker tijdens de lunchpauze. Dipjes zijn makkelijk klaar te maken, mee te nemen en met de juiste ingrediënten ook nog eens super gezond. Heb je één van deze vier dipjes ook al geprobeerd? Bijvoorbeeld deze vezelrijke witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing.

Of één van deze andere lekkere dipjes:

Romige hummus-pesto met pistachenootjes en chilipoeder
Romige hummus-pesto met pistachenootjes en chilipoeder
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Romige hummus-pesto met pistachenootjes en chilipoeder

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 150 gram kikkererwten
  • twee handjes verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • klein handje walnoten
  • zeezout
  • verse zwarte peper
  • 1,5 eetlepel pistachenootjes
  • snufje chilipoeder
  • scheutje water

Romige hummus-pesto met pistachenootjes en chilipoeder

Instructies:

  • Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze vervolgens samen met de verse basilicum, 1 teentje knoflook, de walnoten, olijfolie, zeezout, verse peper en wat water in de hakmolen (of gebruik een kom en staafmixer).
  • Maal alles in een paar minuten tot een romige massa. Check tussentijds of de hummus-pesto nog wat water nodig heeft.
  • Sla de pistachenootjes tussen een schone theedoek stuk met een deegroller.
  • Schelp de hummus uit de hakmolen in een schaaltjes en bestrooi met de pistachenootjes en wat chipotle chilipoeder. Besprenkel eventueel met een paar drupjes extra olijfolie en wat verse peper.

Romige hummus-pesto met pistachenootjes en chilipoeder
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?