Klassieke hummus; nice and creamy

Een klassieke hummus, heerlijk. Hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken! Dat goddelijke smeersel uit het Midden Oosten, dat mega snel zich een weg naar onze harten heeft gebaand. Weliswaar smeren wij Hollanders het ook weer graag op onze bammetjes (en ja, hier ben ik ook schuldig aan, zeker deze avocado hummus variant is heerlijk op brood) maar je kunt het ook serveren bij bijna ieder oosters gerechtje, gebruiken als dip voor een healthy schaal crudité of flatbread met za’atar én hummus doet het meer dan fantastisch op een wrap met bijvoorbeeld geitenkaas, avocado en tomaatjes!

Hummus is zo’n gerechtje waarvan je niet snapt dat je het niet vaker zelf maakt. Het is binnen no time klaar! En het fijne aan zelfgemaakte hummus is (zoals bij alle homemade gerechtjes) je weet precies wat er in zit. Deze hummus is suikervrij, vegan en glutenvrij! Ik serveerde deze klassieke hummus (samen met een avocado hummus) bij Libanees flatbread, groente en gegrilde kippendijen met Za’atar.

Maak je eigen hummus
Klassieke hummus
Klassieke hummus
Heerlijke hummus maaltijd
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Klassieke hummus; nice and creamy

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
0 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 300 gram kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een 1/2 citroen
  • 3 eetlepels tahin
  • 4 eetlepels water
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • snufje zeezout
  • snufje zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

Klassieke hummus

Instructies:

  • Doe alle ingrediënten in een hakmolen (of een diepe schaal als je de staafmixer wilt gebruiken). Maal alles tot een romige puree in een minuutje of twee.
  • Check even of alles goed gepureerd is. Is je hummus nog te droog, voeg dan wat extra water toe.

Klassieke hummus
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?