Chili gamba’s met komkommersalade

Damn, dit is lekker! Chili gamba’s met komkommersalade. Heerlijk gekruide, pittige garnalen (ik ben gek op de visafdeling van de Jumbo Foodmarket, daar kun je alles krijgen) die je marineert met chilipoeder, een goede olijfolie en verse knoflook. Omdat de gamba’s echt lekker spicy zijn, maak ik er een zoetzure komkommersalade. Lekker fris. Samen met vers gebakken naanbrood zorg je voor een Indiaas tintje en maak je er een echte maaltijd van, maar het is natuurlijk ook een fantastisch voorgerechtje. Er komen trouwens echt maar een paar ingrediënten bij dit recept kijken, lekker makkelijk! Dit gerechtje is perfect als voorgerecht maar wil je er net als mij een maaltijd van maken? Ik serveerde de chili gamba’s met komkommersalade samen met vers gebakken, homemade naanbrood, Griekse yoghurt en een geroosterde maiskolf met chiliboter. You won’t regret it!

Chilly gamba's met komkommersalade
Chilly gamba's met komkommersalade

Verhit een wok en roerbak de gamba’s in 4-5 minuten gaar. Schep eerst wat komkommer op de borden en dan de gamba’s. Maak het gerechtje af met wat verse koriander.

Dit gerechtje is perfect als voorgerecht maar wil je er een maaltijd van maken? Ik serveerde de chili gamba’s met komkommersalade samen met vers gebakken, homemade naanbrood, Griekse yoghurt en een geroosterde maiskolf met chiliboter. You won’t regret it!

Chilly gamba's met komkommersalade
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Chili gamba’s met komkommersalade

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
5 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • Pel het teentje knoflook. Wist je trouwens dat knoflook zich heel makkelijk laat pellen als je het teentje eerst even met de vlakke kant van je mes kneust?
  • Pers de knoflook uit boven een kommetje en voeg de olijfolie en chilipoeder toe. Meng alles even door elkaar en schep de gamba’s erbij.
  • Schep alles even goed om en zet het dan aan de kant zodat de gamba’s even lekker kunnen marineren.
  • Pak er een klein pannetje bij en doe de azijn daar in. Voeg de suiker toe en verwarm het geheel langzaam, al roerend, totdat de suiker helemaal is opgelost. Voeg wat zeezout en verse peper toe.
  • Snijd de komkommer door de midden en dan in hele dunne reepjes. Giet de dressing over de komkommer.
  • Verhit een wok en roerbak de gamba’s in 4-5 minuten gaar.
  • Schep eerst wat komkommer op de borden en dan de gamba’s. Maak het gerechtje af met wat verse koriander.

Chilly gamba's met komkommersalade

Instructies:

  • 500 gram verse garnalen
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 dikke teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 komkommer
  • 60 milliliter azijn
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • verse koriander
  • zeezout
  • zwarte peper

Chilly gamba's met komkommersalade
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?