Homemade naanbrood, met knoflook en koriander

Homemade naanbrood waarmee je eindeloos kunt variëren! Lekker bij een goede kip tandoori of butter chicken (oooh) maar je kunt je naanbrood ook lekker vullen met wat je ook wilt! Ik serveer ze graag bij Indiaase spicy gamba’s en een frisse komkommersalade. En zoals bij zoveel recepten; dit klinkt echt moeilijker dan het is. Een beetje liefde, een uurtje tijd zodat het deeg kan rijzen en je hebt fluffy vers naanbrood met knoflook! Beter naanbrood kun je in Nederland niet krijgen!

Homemade naanbrood, met knoflook en koriander
Homemade naanbrood, met knoflook en koriander
Verdeel het deeg na het rijzen in 8 gelijke stukken en kneed van alle 8 een balletje. Plet het balletje met je handen tot je een ovaal hebt gemaakt van ongeveer 20 centimeter.
Pers de knoflook uit. Snijd de boter in blokjes.
Verhit wat olijfolie in de pan en leg een deeglapje er in. Kijk goed wanneer er luchtbubbels ontstaan in het deeg, dit is je cue om het broodje om te draaien. Voeg dan ook een blokje boter en wat knoflook toe aan de pan en bak de andere kant ook mooi bruin.
Herhaal dit voor alle broodjes. Bestrooi het homemade naanbrood na de tijd met verse koriander!
Homemade naanbrood, met knoflook en koriander
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Homemade naanbrood, met knoflook en koriander

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
30 MIN.
60 MIN.

Porties:

Ingrediënten:

  • 300 gram tarwebloem
  • 130 ml warm water
  • 100 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • goede olijfolie
  • 7 gram gedroogde gist
  • 2 teentjes geperste knoflook 
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 theelepel tafelzout
  • 70 gram roomboter
  • verse koriander

Homemade naanbrood, met knoflook en koriander

Instructies:

  • Heb je een keukenmachine met een deeghaak. Yes, dan is dit receptje helemaal piece of koekje. Zo niet, dan kun je even spierballen kneden.
  • Voeg het water, gist en de suiker toe aan de keukenmachine kom (of gewoon een grote kom) en mix dit ongeveer 3 minuutjes tot dit gaat schuimen. Zeef de bloem ook boven de kom en voeg de Griekse yoghurt ook toe. Voeg een eetlepel olijfolie en een theelepel zout toe en laat de keukenmachine (of je hand) alles tot een mooi elastisch deeg kneden. Dit duurt ongeveer een minuut of 10.
  • Maak een bal van het deeg en smeer deze heel licht in met olijfolie. Leg het deeg terug in de kom, dek af met een schone, vochtige theedoek en laat het een uurtje rijzen. Het deegt kan nu lekker groeien. Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneed) en doe er een beetje olie in.
  • Verdeel het deeg na het rijzen in 8 gelijke stukken en kneed van alle 8 een balletje. Plet het balletje met je handen tot je een ovaal hebt gemaakt van ongeveer 20 centimeter.
  • Pers de knoflook uit. Snijd de boter in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in de pan en leg een deeglapje er in. Kijk goed wanneer er luchtbubbels ontstaan in het deeg, dit is je cue om het broodje om te draaien. Voeg dan ook een blokje boter en wat knoflook toe aan de pan en bak de andere kant ook mooi bruin.
  • Herhaal dit voor alle broodjes. Bestrooi het homemade naanbrood na de tijd met verse koriander!

Homemade naanbrood, met knoflook en koriander
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Homemade naanbrood, met knoflook en koriander.