Franse uiensoep in een broodje

Franse uiensoep in een broodje. Rauwe uien, gebakken uien, geroosterde uien; ik ben gek op uien. En deze Franse uiensoep in een broodje is geen uitzondering. Een heerlijke bouillon, vol gekarameliseerde uien met extra veel geraspte kaas on top. Het allerleukste aan dit soepje is dat ik hem in een broodje serveer! Hol een Italiaanse bol uit, maak een bodempje van kaas en laat dat even smelten in de oven; en klaar is de perfecte soepkom. Van de binnenkant van het brood maak je balletjes die je bakt in knoflook en olie. Heb ik je aandacht al?

Franse uiensoep in een broodje
Franse uiensoep in een broodje

Zet de broodjes in een ovenschaap en strooi er wat geraspte oude kaas in. Zet de broodjes in de oven tot de kaas is gesmolten (een paar minuten). Zet op ieder bord vervolgens een broodje en vul deze met soep. Voorzie ieder soepbroodje van wat gebakken knoflookballetjes en maak af met geraspte kaas, wat peper en wat verse peterselie. Zet eventueel het kapje er nog even op, zodat iedereen aan tafel pas ontdekt dat jij een Franse uiensoep in een broodje serveert.

Franse uiensoep in een broodje
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Franse uiensoep in een broodje

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
30 MIN.
30 MIN.
60 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 250 gram witte uien
  • 4 Italiaanse bollen
  • 500 milliliter water
  • 1 bouillonblokje
  • klont roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • 60 gram geraspte oude kaas
  • peterselie
  • zeezout
  • zwarte peper

Franse uiensoep in een broodje

Instructies:

  • Pel de uien en hak ze in kleine stukken (hoeft niet te klein hoor, maar hele slierten ui zou ik voorkomen). Verwarm een klont boter in een pan en doe de uien erbij. Bak de uien ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur én pas op dat ze niet aanbranden.
  • Pers 2 teentjes knoflook boven de pan uit. Bak even een minuutje mee. Voeg dan de bloem toe en schep alles om.
  • Voeg het water toe aan de uien en het bouillonblokje. Breng alles al roerende (tot het bouillonblokje is verdwenen tenminste) aan de kook. Voeg wat verse peper en zeezout toe en laat de soep een half uurtje op zacht vuur pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd een kapje van ieder broodje af maar gooi deze nog niet weg (leuk voor het showeffect straks aan tafel).
  • Hol het brood uit en maak kleine balletjes van het brood dat je eruit haalt. Verwarm olie in een koekenpan en pak de balletjes goudbruin. Pers het overgebleven teentje knoflook boven de pan uit, bestrooi de balletjes met wat zeezout en peper en bak alles nog heel even. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan.
  • Zet de broodjes in een ovenschaal en strooi er wat geraspte oude kaas in. Zet de broodjes in de oven tot de kaas is gesmolten (een paar minuten).
  • Zet op ieder bord vervolgens een broodje en vul deze met soep. Voorzie ieder soepbroodje van wat gebakken knoflookballetjes en maak af met geraspte kaas, wat peper en wat verse peterselie.
  •   Zet eventueel het kapje er nog even op, zodat iedereen aan tafel pas ontdekt dat jij een Franse uiensoep in een broodje serveert.

Franse uiensoep in een broodje
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?