Franse uiensoep in een broodje. Rauwe uien, gebakken uien, geroosterde uien; ik ben gek op uien. En deze Franse uiensoep in een broodje is geen uitzondering. Een heerlijke bouillon, vol gekarameliseerde uien met extra veel geraspte kaas on top. Het allerleukste aan dit soepje is dat ik hem in een broodje serveer! Hol een Italiaanse bol uit, maak een bodempje van kaas en laat dat even smelten in de oven; en klaar is de perfecte soepkom. Van de binnenkant van het brood maak je balletjes die je bakt in knoflook en olie. Heb ik je aandacht al?
Zet de broodjes in een ovenschaap en strooi er wat geraspte oude kaas in. Zet de broodjes in de oven tot de kaas is gesmolten (een paar minuten). Zet op ieder bord vervolgens een broodje en vul deze met soep. Voorzie ieder soepbroodje van wat gebakken knoflookballetjes en maak af met geraspte kaas, wat peper en wat verse peterselie. Zet eventueel het kapje er nog even op, zodat iedereen aan tafel pas ontdekt dat jij een Franse uiensoep in een broodje serveert.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!