Pasta Porcini (eekhoorntjesbrood) met room

Dit gerecht is tot stand gekomen door een samenwerking met Pit & Pit. 

Pasta Porcini met room! Ik heb weer een kneiter lekkere, niet alledaagse pasta voor je. En het allerleukste is dat ik geen standaard ingrediënten hebt gebruikt maar een aantal hele bijzondere. Zoals bijvoorbeeld whisky peper, eekhoorntjesbrood (porcini), een fantastische Fleur de Sel en gedroogde knoflook.

Pasta Porcini

Eekhoorntjesbrood (porcini in het Italiaans) wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Deze paddenstoel heeft een nootachtige smaak, en stevig paddenstoelenvlees. – is zonder meer de ‘koning van de paddestoelen’. Een vaste waarde in de keuken vanwege het zeer bijzondere aroma en het stevige paddenstoelenvlees. Het eekhoorntjesbrood van Pit & Pit is luchtgedroogd in speciale droogkasten. Door deze methode blijven de smaak-, kleur- en geurstoffen (maar ook de textuur) zeer goed behouden. Hierdoor heb je eigenlijk maar weinig nodig om heel veel smaak te krijgen.

Pasta Porcini

Ik heb veel gedroogde ingrediënten gebruikt in dit gerecht, waardoor het koken echt een eitje wordt. Zoals bijvoorbeeld gedroogde knoflookschijfjes (met een zachte looksmaak), gedroogde en fijngesneden stukjes ui en gedroogde basilicum. Geen gedoe met pellen en snijden, gewoon hoppa de pan en in en instant flavour!

Pasta Porcini

Dit gerecht is niet met gewone peper en zout op smaak gebracht maar met whisky peper en een prachtige Fleur de Sel. De peper hebben ze gedurende enkele weken laten trekken in de whisky in eikenhouten vaten en de Fleur de Sel de Guérande is het kaviaar van het zout! Het komt uit de Franse Guérandestreek. De fijne, sneeuwvlokachtige zoutkristallen hebben een zachte smaak en een subtiele geur van bosviooltjes. Hiermee breng je ieder gerecht naar een hoger niveau.

Ik serveerde de pasta porcini met geroosterde spitskool.

Pasta Porcini

Pit & Pit is een Nederlandse webshop waar jij unieke kruiden kunt vinden maar ook zaden, fantastische olijfolie (zo gebruikte ik in dit gerecht een licht zoete, Rumi olijfolie uit Palestina, één van de lekkerste die ik ooit heb geproefd) en thee/koffie. Of bijzondere pepersoorten, traditionele Griekse olijven of pasta’s of rijst.

Bezoek de website.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Pasta Porcini (eekhoorntjesbrood) met room

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
10 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 400 gram volkoren Spaghetti
  • 40 gram eekhoorntjesbrood
  • 125 milliliter slagroom
  • 2 theelepels gedroogde knoflookschijfjes
  • 1 eetlepel gedroogde uitjes
  • 1/2 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Snuf Fleur de Sel Guarande
  • Snuf Whisky peper
  • handje olijven
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • goede olijfolie

Pasta Porcini

Instructies:

  • Kook de pasta al dente volgens de verpakking.
  • Week het eekhoorntjesbrood volgens de verpakking in lauwwarm water voordat je het verder gaat gebruiken. Bewaar het vocht.
  • Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie. Voeg vervolgens de gedroogde knoflookschuifjes en ui toe en bak een minuutje of twee op zacht vuur. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en bak eventjes mee.
  • Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de slagroom toe aan de pan en roer zachtjes de ingrediënten door elkaar. Voeg ongeveer 2/3 van de Parmezaanse kaas toe (bewaar de rest voor de garnering) en laat de kaas en slagroom langzaam versmelten tot een romige saus. Te dik? Voeg dan wat eekhoorntjesbroodvocht toe.
  • Breng de saus op smaak met een flinke snuf peper, Fleur de Sel en de gedroogde basilicum. Voeg ook een scheutje olijfolie toe aan de saus.
  • Schep de pasta in diepe borden. Schep de saus met eenhoorntjesbrood over de pasta heen en maak het geheel af met olijven, kappertjes en extra Parmezaanse kaas.

Pasta Porcini
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

1 review op “Pasta Porcini (eekhoorntjesbrood) met room