Galette met chocolade en rood fruit

Dit gerecht is tot stand gekomen door een samenwerking met Pit & Pit. 

Mon Dieu! We gaan op de Franse tour met deze galette met chocolade en rood fruit. Tijdens onze family holiday naar Bretagne vorig jaar, waren de galettes niet aan te slepen en inmiddels staan ze met enige regelmaat ook op onze eigen eettafel. Dit keer een zalig, zoete versie met chocolade, rood fruit en een aantal unieke producten van Pit & Pit.

Zo gebruik ik geen gewone poedersuiker maar erythritol in dit recept. Erthritol komt van nature voor in sommige vruchten, paddenstoelen en gefermenteerde producten zoals kaas. De zoetstof wordt verkregen via een natuurlijk fermentatieproces, er komt dus geen kunstmatige bewerking aan te pas.

Ook gewone suiker vervang ik door (nog zo’n moeilijk woord) xylitol, uit duurzaam geteelde berken in Finland. 100% natuurlijk, vrij van genetische manipulatie en zonder additieven. Net even een tikkie gezonder allemaal.

Aan het deeg van de galette voeg ik ook wat vanillepoeder met bourbon toe. Vanillepoeder heeft de bijzondere eigenschap om de smaak van suikerhoudende gerechten te versterken.

En daar stopt het niet mee. De chocoladesaus maak ik van Criollo cacaopoeder, de meest pure en gezondste vorm van cacaopoeder uit Peru en Equador.

 

Afgetopt met een flinke hand rood fruit schuif je de galette zo de oven in. Heerlijk. Drizzle nog wat extra chocoladsaus on top en geniet, geniet, geniet!

Probeer ook eens deze stoofperengalette of vijgengalette met geitenkaas.

 

Pit & Pit is een webshop waar jij unieke kruiden kunt vinden maar ook zaden, fantastische olijfolie en thee/koffie. Of bijzondere pepersoorten, traditionele Griekse olijven of pasta’s of rijst.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Galette met chocolade en rood fruit

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
45 MIN.
30 MIN.
75 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

6

Ingrediënten:

  • 225 gram bio tarwebloem
  • 55 gram Erythritol poedersuiker
  • 100 gram roomboter
  • 3 theelepels bio appelazijn
  • 1 theelepel vanillepoeder Bourbon
  • 65 milliliter + 300 milliliter water
  • 100 gram Criollo Cacaopoeder bio
  • 300 gram Xylitol of suiker + 1 eetlepel
  • 2 theelepel maïzena
  • handje verse aardbeien
  • handje verse frambozen
  • handje bramen
  • 1 ei
  • snuf zout

Instructies:

  • Meng de bloem met de poedersuiker, vanillepoeder bourbon en een mespuntje zout.
  • Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe. Zet de keukenmachine aan tot er een korrelige massa ontstaat. Voeg dan 65 milliliter water en de appelazijn toe. Meng verder tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  • Zet de machine uit, maak een bal van het deeg en wikkel deze in aluminiumfolie. Zet de deegbal een half uur in de koelkast.
  • Tijd voor de chocoladesaus. Meng hiervoor in een pannetje 300 milliliter water, het cacaopoeder en de Xylitol of suiker. Verwarm de saus al roerend. Te dun? Maak dan twee theelepels maïzena aan met een paar druppels koud water (niet rechtstreeks in de pan gooien, altijd eerst verdunnen om klonten te voorkomen). en voeg dit toe aan de saus. Roer goed door.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de aardbeien in tweeën. Meng deze met de frambozen, bramen en een eetlepel Xylitol of suiker.
  • Klop in een kommetje alvast een eitje los met een vork.
  • Haal het deeg uit de koelkast. Leg een stuk bakpapier klaar en smeer een deegroller in met een beetje bloem. Rol nu het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 centimeter.
  • Bestrooi het midden van de deeglap met een beetje bloem en smeer dit vervolgens in met chocoladesaus. Schep hier het fruit op (laat de buitenste rand leeg) en schenk er nog een klein beetje chocoladesaus over.
  • Klap nu de randen van het deeg deels over het fruit heen. Smeer de randjes in met ei en bestrooi met nog een beetje Xylitol of suiker.
  • Bak de galette in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen op een taartrooster en drizzle wat extra chocoladesaus en poedersuiker er over.
  • Bon appetit!

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?