Barbecue Perziken met Chocolade ijs

Barbecue perziken met chocolade ijs; dit is een easy en lekker toetje voor bij een barbecue. Perziken zijn echte (heerlijke geurende) zomervruchten en op dit moment vol op verkrijgbaar. Wel is het belangrijk dat je kiest voor perziken die goed rijp zijn, of ze een paar dagen thuis op de fruitschaal laat rijpen, zodat deze fluweelachtige, goudgele vruchten zo smaakvol mogelijk van de barbecue rollen. Ik ben sowieso gek op fruit grillen na een barbecue (zoals bijvoorbeeld ananas met rum en suiker) en dit receptje is geen uitzondering. Het enige dat je nodig hebt is wat ahornsiroop, basterdsuiker, perziken en natuurlijk chocolade ijs om het af te maken.

Barbecue Perziken met Chocolade ijs
Barbecue Perziken met Chocolade ijs
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Barbecue Perziken met Chocolade ijs

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
10 MIN.
15 MIN.

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 2 perziken
  • 2 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • chocolade ijs

Barbecue Perziken met Chocolade ijs

Instructies:

  • Verwarm de barbecue.
  • Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit.
  • Meng de ahornsiroop met de suiker en smeer met een kwast de perziken in.
  • Leg de perziken met de suikerkant naar beneden op de barbecue en grill de perziken in ongeveer 10 minuten. De exacte grilltijd is afhankelijk van hoe heet de barbecue nog is, dus check meerdere malen tussendoor hoe het gaat.
  • Schep op iedere halve perzik een bol chocolade ijs. Snijd eventueel een klein kapje van de onderkant om te zorgen dat de gegrilde perziken goed rechtop blijven staan.

Zorg dat je perziken gebruikt die goed rijp zijn, dat is heel belangrijk voor de smaak. De eerste keer dat ik dit maakte had ik die dag de perziken gekocht en waren ze nog niet sappig genoeg.

Barbecue Perziken met Chocolade ijs
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Barbecue Perziken met Chocolade ijs.