Easy Bramen & Lavendel IJs

Dit gerecht is tot stand gekomen door een samenwerking met Pit & Pit. 

Easy Bramen & Lavendel IJs. Dit ijs is ready in no-time, super creamy en heel erg lekker. Ik gebruikte pure lavendel om de slagroom een zachte, bloemige smaak te geven. Zalig. En of je verschil proeft met een bak roomijs van de supermarkt? Hell yeah! Dat het ook nog eens easypeasy is om te maken is natuurlijk een grote plus.

Easy Bramen & Lavendel IJs

Niet alleen de lavendel geeft dit ijs een bijzondere smaak. Ik verwarmde verse bramen met oranjebloesem honing tot een zoete, fruitige jam en voegde dit toe aan de room. Dit wil je toch tijdens deze hete dagen!

Easy Bramen & Lavendel IJs

Ik bestelde bij Pit&Pit trouwens ook Erythritol. Deze zoetstof komt van nature voor in sommige vruchten, paddenstoelen en gefermenteerde producten zoals kaas. Het wordt verkregen via een natuurlijk fermentatieproces. Erythritol heeft een mild-zoete smaak en fijne textuur. De zoetkracht van deze erythritol is 70% ten opzichte van gewone suiker. Wil je dus liever zoeter? Dan kun je ook voor gewone suiker kiezen.

Easy Bramen & Lavendel IJs

Naast Easy Bramen & Lavendel IJs heb ik nog een heel makkelijk ijsrecept voor je: vanille roomijs (ook zonder ijsmachine!).

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Easy Bramen & Lavendel IJs

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
30 MIN.
300 MIN.
330 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 milliliter (niet-opgeklopte) slagroom
  • 2 eetlepels Erythritol of suiker
  • 4 eetlepel pure Lavendel
  • 1 blikje (379 gram) gecondenseerde melk
  • 300 gram bramen
  • 2 eetlepels oranjebloesem honing
  • 2 theelepels citroensap

Easy Bramen & Lavendel IJs

Instructies:

  • Doe de slagroom in een kom en voeg de lavendel toe. Dek af en zet een uur in de koelkast. Zo kan de lavendelsmaak intrekken.
  • Doe de bramen in een pannetje en voeg de oranjebloesem honing én het citroensap toe. Meng op middelhoog vuur tot en de bramen volledig uit elkaar gevallen zijn.
  • Haal de slagroom uit de koelkast. Haal de room door een zeef, zodat je de lavendel achter blijft. Klop de slagroom met 2 eetlepels Erythritol (of suiker) op.
  • Spatel nu heel rustig de gecondenseerde melk. Voeg vervolgens het bramenmengsel toe en roer door.
  • Kiep alles in een bak (of cakeblik), dek af met wat vershoudfolie en zet het ijsmengsel tenminste 6 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs uit de vriezer en schep bolletjes of snijd het in blokken en serveer tussen wafels! Geniet!

Easy Bramen & Lavendel IJs
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?