Souvlaki van de barbecue met makkelijke tzatziki

Op deze hete zomerse dag heb ik een echte Griekse klassieker voor je: souvlaki. Van de barbecue wel te verstaan én met een makkelijke, homemade tzatziki. Heerlijk malse spiesjes kruidige kip, wat een heerlijke geur verspreidt tijdens het grillen. Op een platte pita met komkommer, rode ui en nootachtige rucola. Citroentje erbij et voilà: je bent eventjes in Griekenland.

Souvlaki van de barbecue met makkelijke tzatziki

Pit&Pit (één van mijn favo foodwebshops) stuurde me het hun nieuwe BBQ kruidenpakketje toe: Flavours of the World. Hier zitten 5 zomerse kruiden in, van texmex tot cajun kruiden en van Aziatische grill & bbq kruiden tot Afrikaanse braai én dus gyroskruiden. Vooral die laatste (ik ben namelijk gek op gyros) moest en zou ik uitproberen. Het resultaat? Deze belachelijk lekkere souvlaki.

Souvlaki van de barbecue met makkelijke tzatziki

Dit gerecht is niet compleet zonder een flinke schep tzatziki! En is er iets beter dan homemade Tzatziki? Deze draai je letterlijk in 5 minuten in elkaar en het maakt een wereld van verschil met in de supermarkt gekochte tzatziki. Romige Griekse yoghurt, knoflook en verse dille, heerlijk.

Souvlaki van de barbecue met makkelijke tzatziki

Let’s Get This Fire Started. Meer barbecue recepten? Natuurlijk heb ik die voor je.

Souvlaki van de barbecue met makkelijke tzatziki
Souvlaki van de barbecue met makkelijke tzatziki
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Souvlaki van de barbecue met makkelijke tzatziki

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
10 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 gram kippendijenvlees of kipfilet
  • 2-3 eetlepels gyroskruiden (mijne komen bij Pit&Pit vandaan)
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt 5%
  • 1 komkommer
  • scheutje azijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels verse dille
  • verse peper
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • scheut olijfolie
  • platte pitabroden
  • rucola
  • 1 rode ui
  • 1 citroen

Souvlaki van de barbecue met makkelijke tzatziki

Instructies:

  • Steek de barbecue aan.
  • Snijd het kippenvlees in blokjes. Meng het vlees vervolgens met een flinke scheut olijfolie en de gyroskruiden. Rijg vervolgens aan een (saté)prikker.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met een uitgeperst teentje knoflook, scheutje azijn, fijngehakte verse dille, snuf zwarte peper en de suiker.
  • Rasp de komkommer voor 2/3. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Voeg dan de komkommer toe aan de yoghurt en meng alles tot een romige tzatziki.
  • Bak de pita’s af in de oven. Snijd de rode ui in halve maantjes en deel de citroen op in 4 parten.
  • Grill de souvlaki spiesjes in 7-10 minuten tot de gaar zijn op de voorverwarmde barbecue.
  • Serveer de souvlaki met de pita, rucola, rode ui, citroen en verse tzatziki.

Souvlaki van de barbecue met makkelijke tzatziki
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?