LUNCHBOX: Cashewpasta & Chocopasta – homemade spreads

Deze recepten zijn tot stand gekomen voor een samenwerking met Pit & Pit.

Net even iets gezondere spreads voor op een Hollands bammetje? Of homemade spreads voor in de lunchboxen van de kids? Ga dan voor deze romige notenpasta van cashewnoten en een (gezondere) creamy chocopasta. Zalig!

LUNCHBOX: Cashewpasta & Chocopasta - homemade spreads

Ik maak graag zelf pindakaas of notenpasta, want het is echt mega makkelijk. Je hebt zo weinig nodig om een heerlijke homemade versie te maken: een keukenmachine, noten, snuf zout en soms een scheutje (plantaardige) melk. En ik smeer het niet alleen op brood, maar voeg ook graag een flinke schep toe aan mijn smoothies!

LUNCHBOX: Cashewpasta & Chocopasta - homemade spreads

Pit & Pit is een webshop waar jij unieke kruiden kunt vinden maar ook noten, zaden, kokosolie, sapjes en thee/koffie. Of bijzondere pepersoorten, traditionele Griekse olijven of pasta’s of rijst. Heerlijk!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

LUNCHBOX: Cashewpasta & Chocopasta – homemade spreads

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
5 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 250 gram (ongebrande cashewnoten)
  • 2x 30 milliliter melk (plantaardig)
  • snuf zout
  • 250 gram ontvelde hazelnoten
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1,5 vanillepoeder
  • 1,5 eetlepel kokosolie
  • Stukjes gedroogde mango
  • Sapjes naar keuze to go

LUNCHBOX: Cashewpasta & Chocopasta - homemade spreads

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rooster de ontvelde hazelnoten ongeveer 5-7 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de cashewpasta. Hiervoor maal je in ongeveer 5-10 minuten de cashewnoten met 30 milliliter plantaardige melk en een snuf zout tot een romige notenpasta. Schep de notenpasta over in een potje met een goede afsluitbare deksel.
  • Haal de hazelnoten uit de oven. Maak de keukenmachine schoon voordat je doorgaat met de chocopasta.
  • Voor de chocopasta maal je hazelnoten met cacaopoeder, vanillepoeder, kokosolie en 30 milliliter plantaardige melk tot een romige pasta. Bewaar ook deze pasta in een goed afsluitbaar potje.
  • Smeer de bammetjes in met de spreads.
  • Samen met een heerlijk sapje to go en stukjes gedroogde mango heb je de perfecte lunchbox!

LUNCHBOX: Cashewpasta & Chocopasta - homemade spreads
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?