Herfst appeltaart met kaneel

Herfst appeltaart met kaneel, ik heb de hele week al zin om dit recept met je te delen. Door die heerlijke eerste, regenachtige herfstdagen afgelopen weekend heb ik enorme cravings naar appeltaart met een flink snuf kaneel gekregen. De herfst is mijn favoriete seizoen: de kaarsjes mogen weer aan, de dekens weer op de bank, de geur van de verwarming in huis die aanslaat (niet té hoog, want hallo nieuwe gasrekening) en de natuur laat zijn mooiste kleuren zien. Daarom besloot ik deze taart een lekker herfsttintje te geven, een kleine ode aan dit heerlijke seizoen.

Herfst appeltaart met kaneel

Zelf appeltaart maken is echt een eitje. Je hebt weinig ingrediënten nodig, sterker nog meestal heb ik alles gewoon in huis. Wat zelfrijzend bakmeel, boter, eieren, suiker, kaneel en natuurlijk appels.

Herfst appeltaart met kaneel

En dan die geur van verse appeltaart die door het hele huis drijft als de taart in de oven staat….daar gaat niets boven.

Herfst appeltaart met kaneel
Herfst appeltaart met kaneel
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Herfst appeltaart met kaneel

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
30 MIN.
45 MIN.
75 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 5 appels
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker + 3 eetlepels
  • 3 eieren
  • 200 gram roomboter
  • 2 eetlepels kaneel + 1 theelepel
  • citroensap
  • paneermeel

Herfst appeltaart met kaneel

Instructies:

  • Meng voor het deeg de 350 gram zelfrijzend bakmeel met 200 gram boter (bewaar een piepklein beetje boter om straks de bakvorm mee in te vetten) 150 gram suiker, 2 eieren en 2 eetlepels kaneel in de keukenmachine of mét de hand tot een mooi samenhangend deeg. Maak een bal van het deeg, verpak deze in vershoudfolie en leg de deegbal ongeveer een half uurtje in de koelkast.
  • Schil nu de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Besprenkel de appels met wat citroensap, 3 eetlepels suiker en een theelepel kaneel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een bakvorm (Ø25) in met het restje boter.
  • Haal het deeg uit de koelkast en haal ongeveer 2/3 van het deeg los. Verdeel dit in kleine porties over de bakplaat en spreid (met behulp van je vingers) uit, tot de hele bodem is bedekt. Zorg voor een mooi opstaand randje. Je kunt het deeg ook (op een met bloem bestoven werkblad) met behulp van de deegroller eerst uitrollen tot een lap en dan daarna in de bakvorm leggen.
  • Verdeel van paneermiddel over de bodem. Dit zuigt het vocht van de appels op.
  • Stort nu de appelblokjes in de vorm en verdeel gelijkmatig.
  • Van het overgebleven deeg maak je blaadjes van verschillende groottes. Maak daarvoor balletjes en druk deze in je handpalm (poeder je handen eventueel eerst even in met wat bloem) tot langwerpige blaadjes uit. Vorm de puntjes en maak nerven met een mesje. Trust me, het is makkelijker dan je denkt. Verdeel de blaadjes gelijkmatig over de appel en zorg dat ze elkaar soms een beetje overlappen.
  • Klop het laatste eitje los en bestrijk dan de blaadjes met ei.
  • Plaats de appeltaart in de oven en bak in ongeveer 45 minuten af. Check tussendoor natuurlijk even hoe het gaat.
  • Laat de taart afkoelen op een afkoelrooster. Optioneel bestrooi je de randjes met poedersuiker.

Herfst appeltaart met kaneel
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?