Pittige pompoensoep met geitenkaas

Pittige pompoensoep met geitenkaas: nu de regen met bakken uit de lucht valt de hele week en de kaarsjes weer aangestoken worden is dit dé soep die je wilt maken! Niks schreeuwt namelijk meer herfst dan een flinke kom van deze pittige pompoensoep, waar zalige, zachte brokjes geitenkaas in drijven. Comfortfood van heb ik jou daar!

Pittige Pompoensoep

Dit soepke draai je zo in elkaar. In iets meer dan een half uurtje turn je pompoenen om in hartverwarmende kommetjes herfst met een spicy kick. Lekker met een verse boterham met geitenkaas, oregano, pompoenpitjes en chilivlokken.

Pittige Pompoensoep

Meer cosy herfstrecepten? Heb ik voor je!

Pittige, romige pompoensoep
Pittige, romige pompoensoep
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Pittige pompoensoep met geitenkaas

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
25 MIN.
35 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 500 gram (fles)pompoen
  • 800 milliliter bouillon
  • 3 kleine tenen knoflook
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 rode peper
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 ui
  • 1/2 limoen
  • flinke snuf chilivlokken
  • zeezout
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • geitenkaasbrokjes
  • pompoenpitjes

Pittige Pompoensoep

Instructies:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en pitjes (naar smaak) en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan. Fruit hier de ui, knoflook, rode peper en verse gember in, zodat de smaken lekker goed loskomen.
  • Kook ondertussen de bouillon.
  • Mocht je geen voorgesneden pompoen hebben gekocht, dan is dit moment om de pompoen leeg te scheppen. Verwijder de pitten en draadjes en hak het pompoenvlees in blokjes.
  • Bak de pompoen even een paar minuten mee met het uienmengsel.
  • Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes doorpruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een romig geheel. Voeg nu de kokosmelk, het sap van een halve citroen, oregano, een snuf chilivlokken en wat zeezout en flink wat zwarte peper mee.
  • Breng alles opnieuw aan de kook en kook de soep nog ongeveer 10 minuten.
  • Schep de romige pompoensoep in een kom (of in leeg geschrapte pompoenen) en maak af met chilipoeder, een snufje oregano, pompoenpitjes én brokjes verkruimelde geitenkaas.
  • Serveer met een verse boterham met geitenkaas, oregano, pompoenpitjes en chilivlokken.

Pittige Pompoensoep
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?