Romige Preisoep met Vega Spekjes en Bieslook

Romige Preisoep met Vega Spekjes en Bieslook; een heerlijke vegetarische maaltijdsoep! Afgelopen zaterdag ging ik met mijn vriend en zijn dochters naar Tuinderij Amelis’Hof, net buiten Utrecht, in Bunnik. Vroeger was dit de groentetuin van het naastgelegen landhuis en tegenwoordig kun je er zelf bloemen plukken of groente van het land kopen bij de groentekraam, maar het is vooral een bizar mooie plek! We tikten hier raapstelen, Daslook (wilde knoflook) én preien. Een stukje verderop in de landwinkel kochten we nog vers gebakken brood, honing en eieren op de kop en die avond aten we dus preisoep. Deze Romige preisoep met Vega Spekjes en Bieslook wel te verstaan. En lekker dat ie was! Samen met het verse brood, gezouten boter, honing en een pesto van Daslook (recept volgt), hadden we een heerlijke maaltijd.

Romige Preisoep met Vega Spekjes en Bieslook
Romige Preisoep met Vega Spekjes en Bieslook
Romige Preisoep met Vega Spekjes en Bieslook
Tuinderij Amelis'hof
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Romige Preisoep met Vega Spekjes en Bieslook

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
10 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 1 liter groentebouillon
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram ongeschilde kruimige aardappelen
  • 2 theelepels Djion mosterd
  • zeezout
  • verse zwarte peper
  • verse zwarte peper
  • scheut kookroom
  • handje bieslook
  • vegetarische spekjes naar smaak

Romige Preisoep met Vega Spekjes en Bieslook

Instructies:

  • Breng een pan met 1 liter water aan de kook en voeg daar een groentebouillonblokje aan toe.
  • Was de prei onder de kraan en snijd deze daarna in ringen.
  • Verwarm olijfolie in een soeppan, schil het teentje knoflook en pers dit uit. Fruit het aan eventjes in de olie en voeg daarna de prei toe. Voeg ook de kruimige aardappelen en de mosterd toe en vak dit even kort mee. Schenk daarna de bouillon over de groente en breng het geheel aan de kook. Kook de aardappelen in tien minuten gaar.
  • Bak optioneel de vegetarische spekjes in een andere koekenpan.
  • Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer de soep tot een gladde, romige massa. Breng op smaak met zout en flink wat peper en voeg een scheut kookroom toe aan de soep. Roer alles goed door.
  • Schep de soep in de kommen en voeg als topping de vega-spekjes en wat vers geknipte bieslook toe.

Romige Preisoep met Vega Spekjes en Bieslook
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?