Pittige wortelsoep met kokosmelk en rode currypasta

Deze pittige wortelsoep met kokosmelk en rode currypasta is mega gezond (koolhydraatarm) en makkelijk om klaar te maken. Het zit boordevol Indiase kruiden door de rode currypasta. Ben je niet zo’n fan van pittig? Wees dan zuinig met de currypasta. Verder zit dit heerlijke soepje vol met wortelen, flink wat knoflook, verse gember, kokosmelk en limoensoep. So spicy up you life.

Pittige wortelsoep met kokosmelk en rode currypasta

More veggies?
Bij deze pittige wortelsoep met kokosmelk is het ook heel lekker als je een er een handvol verse spinazie bij doet. Ook zoete aardappelen passen er perfect bij. Schil één of twee zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en voeg tegelijk met de wortelen toe aan de soep. Het dan wel aan te raden om ook 250 milliliter bouillon meer te gebruiken.

Pittige wortelsoep met kokosmelk en rode currypasta
Pittige wortelsoep met kokosmelk en rode currypasta

More veggies?
Bij deze pittige wortelsoep met kokosmelk is het ook heel lekker als je een er een handvol verse spinazie bij doet. Ook zoete aardappelen passen er perfect bij. Schil één of twee zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en voeg tegelijk met de wortelen toe aan de soep. Het dan wel aan te raden om ook 250 milliliter bouillon meer te gebruiken.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Pittige wortelsoep met kokosmelk en rode currypasta

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
30 MIN.
45 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 500 gram wortelen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje verse gember (ongeveer 5 cm)
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 limoen
  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillontablet
  • olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • kookroom
  • koriander

Pittige wortelsoep met kokosmelk en rode currypasta

Instructies:

  • Schil de wortelen en snijd in kleine stukjes. Pel de ui, knoflook en schil de gember. Snipper de ui, pers de knoflook fijn en rasp de gember. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en verse gember op laag vuur.
  •  Voeg de rode currypasta toe en bak even mee. Bak vervolgens ook de wortelen kort mee.
  • Verwarm in een andere pan 750 milliliter water en voeg de groentebouillontablet toe. Voeg de bouillon toe aan de wortelen en laat alles samen 15 minuten koken.
  • Pureer de soep en voeg de kokosmelk toe. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de soep. Laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met zeezout, verse peper en schenk er een scheutje kookroom doorheen. Bestrooi met wat koriander en je kunt genieten. Hoeft dat koolhydraatarm van jou niet zo? Serveer de pittige wortelsoep dan met lekker stevig brood, roomboter en zeezout.

Pittige wortelsoep met kokosmelk en rode currypasta
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?