Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk

Ben jij net als mij gek op ceviche en sushi? Dan wil je ook het zusje van ceviche kennen: tiradito. Dit gerecht komt ook uit Peru en het is een heerlijk fris gerecht. Ceviche wordt gegaard in limoensap of een tijgermelk (waar geen tijgers in zitten ;-)) en bij tiradito wordt het zuur pas vlak voor het serveren toegevoegd. Daardoor gaart de vis niet maar krijgt het wel een heerlijke frisse smaak. Ik maakte deze Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk. Met groene pepers, limoensap en mijn favoriete sojasaus.

Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk

Net als bij ceviche is het hoofdingrediënt van tiradito een witvis zoals zeebaars, corvina of heilbot, welke je net als sashimi in mooie dunne plakken snijdt. Ik heb dit gerecht een klein Aziatisch tintje gegeven (je komt in de Peruviaanse keuken heel veel Japanse invloeden) door het af te toppen met zwarte sesamzaadjes en wasabi furikake. Wasabi Furikake is mix van verschillende kruiden zoals sesam, zout, zeewier, bonito en wasabi.

Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk

Eigenlijk is dit gerecht de perfecte combinatie tussen ceviche en sashimi. Lijkt deze Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk jou wel wat? Dan zijn deze recepten misschien ook wat voor jou:

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
0 MIN.
15 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 300 gram zeebaars
  • 3 groene pepers
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 ui
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 2 limoenen
  • 2 cm verse gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus (liefst Tomusa)
  • zwart sesamzaad
  • wasabi furikake
  • 50 milliliter wittewijnazijn
  • 20 gram suiker
  • 1/2 komkommer

Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk

Instructies:

  • Verwarm de wittewijnazijn met de suiker in een steelpannetje tot de suiker is opgelost (vergeet niet de afzuiging direct aan te zetten). Haal vervolgens van het vuur en laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Een Mandoline is een goed hulpmiddel hierbij! Leg de komkommer in de azijn en schep voorzichtig om. Zet aan de kant.
  • Kook de groene pepers ongeveer 5 minuten in water. Nu kun je ze makkelijk ontvellen.
  • Nu gaan we de peperpasta maken. Pureer de groene pepers samen met de verse gember, het sap van een halve limoen, 1 eetlepel olijfolie, wat zeezout en zwarte peper tot een mooie pasta.
  • Meng 3 eetlepels van de groene peperpasta met het sap van 1 limoen, 1 eetlepel sojasaussaus en een snufje zout tot een Tijgermelk.
  • Fileer de vis (als dat nog niet door de visboer voor je is gedaan) en snijd de zeebaars vervolgens in mooie dunne plakjes. Maak op twee borden een mooie cirkel van de zeebaarsplakjes.
  • Schenk nu de tijgermelk in het midden en eventueel om de vis heen.
  • Pak de komkommer in azijn erbij. Leg in het midden van iedere viscirkel een stapeltje komkommer.
  • Top af met zwart sesamzaad en wasabi furikake.

Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?