Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper

Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper, dit gerecht hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ceviche is een gerecht uit de Peruaanse keuken, rauwe vis in een marinade met als hoofdingrediënt citroen- of limoensap. Naast het zure sap heb je eigenlijk gewoon de vrije hand om met je ceviche te doen wat je wilt. Voor een goede ceviche heb je vooral (net als bij sushi) goede, verse vis nodig. Afgelopen weekend kwamen vrienden bij ons eten en heb ik een mooi stuk zeebaars gehaald bij de visboer, die de vis voor me fileerde, zodat ik thuis de vis alleen nog maar mooie stukjes hoefde te snijden. Vlak voordat ik de ceviche uitserveerde heb ik er limoensap gemengd met ui, chilipeper, koriander en flink wat zwarte peper overheen geschonken. Samen met een snelle salsa van koriander, blokjes tomaat en avocado kon het zo op tafel! De allerlekkerste ceviche ooit, at ik bij Local Dealer in Amsterdam. Het was één van de allerlaatste pre-corona uitetentjes en ik heb hier nog vaak aan teruggedacht. Gelukkig is deze thuis-variant heerlijk, dus doe even alsof je lekker uiteten bent!

Verse zeebaars
Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper
Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper
Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper
Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
0 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 400 gram verse zeebaars (van de visboer, gefileerd)
  • 1 theelepel zout
  • sap van 5 limoenen
  • 1/2 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper (only for spicylovers)
  • hand verse koriander
  • 1 avocado
  • 8 cherrytomaatjes
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper

Instructies:

  • Snijd de vis in kleine, mooie blokjes en leg de blokjes in een kom. Bestrooi met zout en laat de vis rusten.
  • Pers de limoenen uit in een kom. Snipper het halve rode uitje en snijd de rode peper fijn. Hak de koriander fijn en voeg alles samen met flink wat zwarte peper in een kommetje.
  • Hak de tomaatjes en avocado in blokjes. Meng samen met wat zout, peper en wat fijngehakte koriander.
  • Schenk de limoenmarinade over de vis heen en serveer alles in een diep bord of kommetje met de avocado-tomatensalsa. Wil je het gerecht wat meer spicy geven? Snijd dan nog een groen pepertje.
  • Schenk nog een scheutje olijfolie over het gerecht en serveer het direct uit!

Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?