Snelle Vietnamese Pho soep met biefstuk

Deze snelle Vietnamese Pho soep met biefstuk is perfect voor een doordeweekse avond. Pho (in Zuid-Vietnam spreken ze het uit als fûh, hoewel ze in Noord-Vietnam meer fo zeggen) is een geurige Vietnamese noedelsoep met rijstnoedels, stukjes rundvlees en groente. Deze versie staat binnen no-time op tafel. Ik heb namelijk een runderbouillonblokje gebruikt als basis en de soep vervolgens op smaak gebracht met steranijs, vissaus, kruidnagel, knoflook, verse gember en een kaneelstokje. Zo maak je in een handomdraai een heerlijk ruikende soep. Je laat de rijstnoedels vervolgens zacht worden in deze soep, voegt taugé, koriander, een rood pepertje en lente-ui toe. Pas als allerlaatste voeg je de biefstuk toe. Die biefstuk (haal hem het liefste bij de slager) heb ik in prachtige dunne plakjes gesneden en die mag garen in de soep. Klaar is je goddelijke, hartverwarmende Pho, die in minder dan 30 minuten op tafel staat!

Snelle Vietnamese Pho

Ik eet de Pho lekker snel, zodat de biefstuk lekker rauw is nog. Wil je liever je biefstuk well done? Voeg de biefstuk dan iets eerder toe terwijl de pan nog op het vuur staat.

Meer inspiratie voor een lekkere maaltijdsoep:

Snelle Vietnamese Pho
Snelle Vietnamese Pho
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Snelle Vietnamese Pho soep met biefstuk

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 1,5 liter water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 rode peper
  • 125 gram taugé
  • 1 limoen
  • 3 stengels lente-ui
  • 100 gram rijstnoedels
  • 300 gram biefstuk
  • handje verse koriander

Snelle Vietnamese Pho

Instructies:

  • Leg de biefstukken ongeveer een uur voor het koken in de vriezer. Dit helpt om de biefstukken straks in hele mooie dunne plakjes te snijden.
  • Zet een pan met 1,5 liter water op en voeg als het kookt de runderbouillonblokjes toe.
  • Pers de teentjes knoflook uit boven de bouillon.
  • Voeg de geraspte gember toe, het kaneelstokje, de steranijs, kruidnagel en de vissaus. Laat de soep ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Snijd ondertussen de lente-ui en de rode peper in ringetjes. Snijd de limoen in partjes en hak de koriander fijn.
  • Haal de biefstukken uit de vriezer en snijd deze in mooie dunne plakjes.
  • Laat de rijstnoedels 4 minuten garen in de soep en schep op. Voeg de lente-ui, rode peper en taugé toe aan de soep. Voeg nu de plakjes biefstuk toe aan de soep en bestrooi de soep met koriander. Ready is je snelle Vietnamese Pho soep met biefstuk!
  • Serveer nu direct, met de partjes limoen.

Snelle Vietnamese Pho
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?