Hutspot en Hotspot diner

Local Dealer; Mexicaanse streetfood in Oost

Een slushpuppy machine waar verse tepache (lees: frisdrank gemaakt van gefermenteerde ananas) in draait, barbies en neonborden…Als er een restaurant bestaat waar deze woorden in een recensie oppoppen, dan komt die most definitely op mijn to go lijst te staan. Hotspot Local Dealer food Inc. is een Mexicaanse hotspot in Amsterdam Oost waar je; taco’s, ceviche en andere kleine mexican snacks eet. En echt alles (no sporsorship here) wat je besteld is lekker. Heel erg lekker.

 

Wij beginnen met viskoekjes en vers gebakken nachos met kaas, guacamole en twee verschillende soorten salsa’s. En een frozen margarita (sinds een avondje luisteren naar Elvis in een poolbar in L.A. één van mijn favoriete cocktails; bitter, zuur en goddelijk). De ceviche classico volgt; perfect gezuurde witvis met een pepertje, zoete aardappel, ui, koriander en Leche de Tigre. Leche de Togre is een Peruviaanse specialiteit die je vaker tegenkomt bij ceviche. Deze tijgermelk is een perfecte combinatie van fris, zoet en kruidig! Afsluiten doen we met de Yucatan Tinga de Pollo a.k.a.  tacos’ met gestoofde kip, cheddar kaas, kool en jalapeños. Eén woord: heerlijk!

Vooraf denk je dat je een hapje gaat eten. Pas achteraf besef je dat het niveau bij Local Dealer zo hoog ligt dat je uiteten bent. Ik durf dit restaurant best om te dopen tot het beste Mexicaanse restaurant van de stad.

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!