Hutspot en Hotspot Drinks

IJver op de NDSM werf in Amsterdam Noord

IJver is te vinden op de NDSM werf in Amsterdam Noord. Ik heb jaren om de hoek van de NDSM werf in Amsterdam Noord gewoond en ik kan je wel vertellen; een betere achtertuin kun je je niet wensen. Op vrijdagmiddag borrelen op het strand bij Pllek, op zaterdag bij Noorderlicht eten en tot in de late uurtjes met vrienden met fijne tunes op de achtergrond borrelen. Ieder jaar met Pasen dansen we op DGTL en bij BROOD haalde ik mijn koffietje voordat ik de pont op stapte. In 2019 kwam IJver bij dit lijstje hotspots en wat een fijne toevoeging was dat. Woon jij aan de sunny side van het IJ? Lucky you. Zo niet, dan is IJver een hele goede reden om wat vaker de pont te pakken!

IJver op de NDSM werf in Amsterdam Noord

‘IJver is een Amsterdammers, bourgondiers, avonturiers en echte bierliefhebbers’, zeggen ze zelf. En dat is helemaal waar. Deze bijzondere hotspot zit ín de grote industriële  scheepsloods (echt heel vet!). Ze hebben een groot buiten- én binnenterras. Ook leuk, het is een fijne spot om af te spreken met vrienden die kids hebben. Goede vrienden van mij zijn lucky genoeg om op de NDSM werf te wonen en IJver is dan onze go to. Hun zoontje speelt in de kiddyhoek en wij bestellen die enorme schaal nachos met avocado, crème fraiche, jalapeño pepers, Gruyere EN MET pulled pork ofcourse!

Biertje?
Bij IJver kun jij je eigen biertje tappen en ze hebben maar liefst 34 biertapkranen! Raak je de weg kwijt met zoveel keuze? De biersommelier helpt je graag met het vinden van het perfecte biertje. Bier is trouwens een belangrijk product bij IJver, wat de chef ook in de keuken laat terugkomen. Denk aan bier-spijscombi’s zoals een kippetje gestoofd in Weizenbier of frisse dressings gemaakt van hoppige bieren. Naast alle fijne biertjes staat er ook gewoon een goede Verdejo of Cabernet Sauvignon op de kaart. Ook als je in the mood bent voor cocktails, zit je goed bij IJver.

IJver op de NDSM werf in Amsterdam Noord

Lopend vanaf de pont is het trouwens echt 2 minuten lopen naar IJver. Je loopt Pllek voorbij en dan zit het direct aan je linkerhand in de grote loods.

IJver op de NDSM werf in Amsterdam Noord

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!