No-mayo aardappelsalade met verse kruiden

Deze no-mayo aardappelsalade met verse kruiden is een stuk gezonder dan de normale aardappelsalade maar echt net zo lekker (misschien zelfs lekkerder!). Perfect voor bij barbecues in de achtertuin, picknicks of om te serveren met mijn recept voor klassieke witte asperges met homemade bearnaisesaus. De belangrijkste ingrediënten van de saladedressing zijn; knoflook, citroen, Griekse yoghurt, olijfolie en Dijon mosterd. Nadat je de Roseval aardappeltjes hebt gekookt meng je ze met de dressing en bestrooi je de salade rijkelijk met je favoriete kruiden. Ik gebruikte bieslook (mijn favo lentekruid), verse basilicum en peterselie. Doordat je geen mayonaise gebruikt maar Griekse yoghurt maak je een klassieke salade ineens een stuk gezonder, terwijl hij net zo romig blijft. Ik serveerde de no-mayo aardappelsalade met verse kruiden met witte asperges en geroosterde broccoli.

No-mayo aardappelsalade met verse kruiden

De Aardappelshop; de online boer van Nederland!
Laatst ontving ik een heerlijk pakketje van de Aardappelshop vol; paarse zoete aardappelen, vergeten groente, kurkuma én dus deze Roseval aardappeltjes. En ik moet eerlijk zeggen, ik ben een beetje fan geworden van deze online boer. Alles wat uit de Aardappelshop komt, komt namelijk rechtstreeks van de boer naar jouw keuken. I love it!

Aardappelshop is opgericht door Dirk Jan van Lonkhuyzen. De aardappelen in zijn webshop komen van Hollandse bodem, want ze worden geteeld in Randwijk door zijn ouders, Gé en Harmie. Van het land dus in jouw pan, hoe fijn is dat?! Maar neem zelf anders gewoon even een kijkje op de Aardappelshop.nl.

No-mayo aardappelsalade met verse kruiden
No-mayo aardappelsalade met verse kruiden

De Aardappelshop; de online boer van Nederland!
Laatst ontving ik een heerlijk pakketje van de Aardappelshop vol; paarse zoete aardappelen, vergeten groente, kurkuma én dus deze Roseval aardappeltjes. En ik moet eerlijk zeggen, ik ben een beetje fan geworden van deze online boer. Alles wat uit de Aardappelshop komt, komt namelijk rechtstreeks van de boer naar jouw keuken. I love it!

Aardappelshop is opgericht door Dirk Jan van Lonkhuyzen. De aardappelen in zijn webshop komen van Hollandse bodem, want ze worden geteeld in Randwijk door zijn ouders, Gé en Harmie. Van het land dus in jouw pan, hoe fijn is dat?! Maar neem zelf anders gewoon even een kijkje op de Aardappelshop.nl.

Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

No-mayo aardappelsalade met verse kruiden

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
15 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 gram Roseval aardappelen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 1.5 eetlepel olijfolie
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 citroen
  • zeezout
  • zwarte peper
  • handje verse basilicum
  • handje verse bieslook
  • snufje chilivlokken

No-mayo aardappelsalade met verse kruiden

Instructies:

  • Snijd de aardappelen in blokjes. Breng de Roseval aardappelen in een pan met water aan de kook en voeg daar een snufje zout aan toe. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Meng een een kommetje de Griekse yoghurt met de olijfolie, mosterd, peterselie, wat zeezout en verse peper tot een dressing. Knijp een teentje knoflook uit boven de dressing. Rasp de citroen en knijp deze vervolgens uit. Voeg 1 eetlepel citroensap en wat zest toe aan de dressing.
  • Giet de aardappelen af en laat ze eventjes afkoelen. Roer daarna de yoghurt-dressing door de aardappelen heen. Snijd bieslook en verse basilicum fijn.
  • Doe de aardappelsalade in een kom en bestrooi rijkelijk met de verse kruiden en maak af met wat chilivlokken en verse peper.

No-mayo aardappelsalade met verse kruiden
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?