Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven

Citroenkippetjes uit de oven met lentekruiden; I love it. Ik maakte de citroenkippetjes bij deze geroosterde aardappelen met burratini maar ze hebben ook geregeld samen met een romige pasta op tafel gestaan. En zoals met zoveel dingen in het leven; maak het niet onnodig ingewikkeld.  Je smeert de kippetjes in met een heerlijke volle olijfolie, die je op smaakt brengt met plakjes verse knoflook, zeezout, peper, dragon, citroensap en citroenzest. De overgebleven citroenen rooster je lekker mee. Een half uurtje in de oven en klaar!

Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven
Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven

Snijd de bieslook en dille fijn.
Haal de kippetjes uit de oven en bestrooi rijkelijk met de lentekruiden. Serveer de citroenkippetjes met lentekruiden met de geroosterde citroenen!

Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven

De citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven smaken heerlijk bij deze ‘geroosterde aardappelen met broccoli en burratini‘.

Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven

Ben je trouwens nog op zoek naar een lekkere olijfolie? Ik gebruik de luxe Spaanse olijfolie; NS Oleum. Check de ‘Shop mijn favo’s’ pagina!

Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven
Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
25 MIN.
35 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 2 scharrelkipfilets
  • 2 citroenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde dragon
  • zeezout
  • zwarte peper
  • handje gesneden verse bieslook
  • handje gesneden verse dille

Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Boen de citroenen en rasp 1 citroen. Pers deze citroen uit.
  • Snijd de knoflook in plakjes. Meng de plakjes in een kommetje met het zest van de citroen, wat citroensap (ik houd van zuur, dus bij mij gaat het sap van 1 citroen erbij, maar je kunt dit natuurlijk bijstellen naar je eigen smaak) olijfolie, dragon en voeg zeezout en verse zwarte peper toe.
  • Smeer de kippetjes in met de knoflookolie en leg ze op de bakplaat. Snijd de overige citroen in plakjes en verdeel om de kip heen, deze kun je namelijk heerlijk mee roosteren.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de citroenkippetjes in ongeveer 25 minuten af.

Citroenkippetjes met lentekruiden uit de oven
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?