Geroosterde citroenaardappelen met broccoli, lentekruiden en burratini

Geroosterde citroenaardappelen met lentekruiden en burratini, love it! Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik super gek ben op burrata. Burrata is een combinatie van mozzarella en room, wat het een heerlijk zachte kaas maakt. Perfect op een bruschetta, een salade of als topping voor een pasta maar het smaakt dus ook fantastisch op geroosterde aardappelen. Nu er mooi weer opkomst is, wilde ik graag een gerechtje maken waar ik in lentekriebels van zou krijgen en dat is gelukt. De combinatie van geroosterde aardappelen, frisse citroen en onmisbare knoflook is sa men de broccoli perfect! Na het roosteren in de oven kun je de aardappels bestrooien met gehakte verse dille en het ultieme lentekruid (met een beetje uiachtige smaak); bieslook. On top komt dan een bolletje burrata, of in mijn geval drie kleinere bolletjes burratini. Genieten!

Ik serveerde een heerlijke kruidige citroenkip uit de oven bij de geroosterde citroenaardappelen en burratini!

Geroosterde citroenaardappelen met, broccoli, lente kruiden en burratini

NS Oleum van Natural Step Spain
In dit recept voor geroosterde citroenaardappelen en burratini!, maar ook in veel andere recepten de laatste tijd, gebruik ik de olijfolie van Natural Step Spain. Deze olijfolie wordt geproduceerd en gedistribueerd vanuit Spanje door een broer en zus; José en Paloma. Ze hebben alle twee een hoog milieubewustzijn en zijn LOHAS-enthousiastelingen. LOHAS staat voor Lifestyles of Health and Sustainability en bestaat uit een groep consumenten en producenten die belang hechten aan het milieu, sociale rechtvaardigheid, gezondheid en een duurzame leefstijl.

José en Paloma zochten altijd al naar manieren om hun eigen eetwijze zo gezond en ecologisch verantwoord mogelijk te houden. Maar inmiddels willen ze meer dan dat, ze willen ook andere mensen helpen bij een gezonde en duurzame levensstijl ontwikkelen. Vanuit die passie hebben ze NS Oleum gecreëerd; de meest gezonde, biologische extra vierge olijfolie op de markt, die ook nog eens in een prachtige, 100% biologisch afbreekbare verpakking komt. Zeg nou zelf, het is toch te leuk om een fles met zo’n verhaal aan jezelf of een kookgek in je omgeving cadeau te doen. Eeennnn je krijgt ook nog eens 10% korting als je mijn kortingscode bij het afrekenen gebruikt: ESTER0321

Wil jij meer lezen over het verhaal van José en Paloma lezen? Dat kan op hun website, waar je tevens de exclusieve olijfolie kunt bestellen.

Geroosterde citroenaardappelen met, broccoli, lente kruiden en burratini
Geroosterde citroenaardappelen met, broccoli, lente kruiden en burratini

Ik serveerde een heerlijke kruidige citroenkip uit de oven bij de geroosterde citroenaardappelen en burratini!

Geroosterde citroenaardappelen met, broccoli, lente kruiden en burratini

NS Oleum van Natural Step Spain
In dit recept voor geroosterde citroenaardappelen en burratini!, maar ook in veel andere recepten de laatste tijd, gebruik ik de olijfolie van Natural Step Spain. Deze olijfolie wordt geproduceerd en gedistribueerd vanuit Spanje door een broer en zus; José en Paloma. Ze hebben alle twee een hoog milieubewustzijn en zijn LOHAS-enthousiastelingen. LOHAS staat voor Lifestyles of Health and Sustainability en bestaat uit een groep consumenten en producenten die belang hechten aan het milieu, sociale rechtvaardigheid, gezondheid en een duurzame leefstijl.

José en Paloma zochten altijd al naar manieren om hun eigen eetwijze zo gezond en ecologisch verantwoord mogelijk te houden. Maar inmiddels willen ze meer dan dat, ze willen ook andere mensen helpen bij een gezonde en duurzame levensstijl ontwikkelen. Vanuit die passie hebben ze NS Oleum gecreëerd; de meest gezonde, biologische extra vierge olijfolie op de markt, die ook nog eens in een prachtige, 100% biologisch afbreekbare verpakking komt. Zeg nou zelf, het is toch te leuk om een fles met zo’n verhaal aan jezelf of een kookgek in je omgeving cadeau te doen. Eeennnn je krijgt ook nog eens 10% korting als je mijn kortingscode bij het afrekenen gebruikt: ESTER0321

Wil jij meer lezen over het verhaal van José en Paloma lezen? Dat kan op hun website, waar je tevens de exclusieve olijfolie kunt bestellen.

Geroosterde citroenaardappelen met, broccoli, lente kruiden en burratini
Geroosterde citroenaardappelen met, broccoli, lente kruiden en burratini
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Geroosterde citroenaardappelen met broccoli, lentekruiden en burratini

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
35 MIN.
45 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappelen (ik heb gebruikt wat nog in huis was, kleine en grote aardappeltjes)
  • 1/2 broccoli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 3 bolletjes burratini
  • handje fijngesneden, verse bieslook
  • handje fijngesneden, verse dille
  • 8 groene knoflookolijven
  • zeezout
  • zwarte peper

Geroosterde citroenaardappelen met, broccoli, lente kruiden en burratini

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de aardappelen even een minuut of 10 voor. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier. Snijd ook de knoflook in plakjes.
  • Giet de aardappelen af en stort ze op de bakplaat. Snijd grote exemplaren door de midden.
  • Besprenkel de aardappelen met het sap van de citroen, anderhalve eetlepel olijfolie, zeezout, verse peper en strooi de plakjes knoflook eroverheen. Zet de bakplaat 10 minuten in de oven.
  • Terwijl de aardappeltjes in de oven aan het roosteren zijn kun jij de broccoli in fijne roosjes snijden. Doe de broccoliroosjes vervolgens in een kom, besprenkel met een halve eetlepel olijfolie en bestrooi met chili-vlokken, zeezout en verse peper.
  • Haal de bakplaat uit de oven en voeg de broccoli toe aan de aardappeltjes. Zet alles ongeveer 15 minuten terug in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappels en broccoli op een schaal.
  • Bestrooi rijkelijk met gehakte verse dille en bieslook, in plakjes gesneden olijven plus nog wat verse peper. Leg de bollen burratini bovenop de aardappelen en trek een beetje uit elkaar zodat het room vrij spel heeft om over de aardappelen te sijpelen. Goddelijk!

Geroosterde citroenaardappelen met, broccoli, lente kruiden en burratini
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?