Duivekater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst

Duivekater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst. Beter dan dit gaat het niet worden tijdens de paasbrunch, want dit is echt het allerlekkerste, allerlekkerste brood dat je ooit geproefd hebt. De bodem van de ovenschaal is bedekt met een stroperige boter, gemengd met ahornsiroop en bruine basterdsuiker en de witte zoete broodjes (Duivekater is tijdens de feestdagen bij de Albert Heijn verkrijgbaar is – boodschappentip!) wentel je vervolgens door een mengsel van volle melk, eieren, vanille, kaneel en de sinaasappellikeur; Cointreau. Laat alles nu een uurtje rusten in de koelkast en bestrooi vervolgens het brood met suiker, zodat zich een heerlijke korst gaat vormen als je het gerecht in de oven zet. Dit is by far het lekkerste brunchrecept ever!

Duive Kater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst

Ingrediënten
Nog even over de ingrediënten. Clotted cream is een typische Britse, dikke room die je misschien wel eens bij scones hebt gegeten. Het is wordt ook wel Devonshire- of Cornish cream genoemd en het is absoluut goddelijk.

Duivekater brood is een traditioneel paasbrood (en soms met Pinksteren of met kerstmis) uit mijn oude hood (Amsterdam Noord en de Zaanstreek). Het is een zoet witbrood, met een hele dunne zachte korst met verwarmde roomboter, citroenschil en melk.

Duive Kater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst
Duive Kater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst

Haal de gebakken wentelteefjes van Duive Kater brood met suikerkorst en cointreau uit de oven. Serveer met een dot clotted cream én met jam naar keuze. Lemon curd werkt trouwens ook heel goed op je Duivekater wentelteefjes met cointreau.

Duive Kater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst

Ingrediënten
Nog even over de ingrediënten. Clotted cream is een typische Britse, dikke room die je misschien wel eens bij scones hebt gegeten. Het is wordt ook wel Devonshire- of Cornish cream genoemd en het is absoluut goddelijk.

Duivekater brood is een traditioneel paasbrood (en soms met Pinksteren of met kerstmis) uit mijn oude hood (Amsterdam Noord en de Zaanstreek). Het is een zoet witbrood, met een hele dunne zachte korst met verwarmde roomboter, citroenschil en melk.

Duive Kater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst
Duive Kater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Duivekater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
80 MIN.
45 MIN.
125 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 1 Duivekater brood
  • 4 eieren
  • 300 milliliter volle melk
  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 60 milliliter ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels Cointreau (sinaasappellikeur)
  • 2 toetje lepels kristalsuiker
  • snuf zout
  • dot clotted cream
  • schep jam naar keuze (ik gebruikte bosbessenjam)

Duive Kater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst

Instructies:

  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Smelt de boter in de pan of in de magnetron. Voeg hier het ahornsiroop en de basterdsuiker aan toe en meng alles tot een dik mengsel. Verspreidt dit over de bodem van de ingevette ovenschaal.
  • Klop in een grote kom de melk, de eieren, vanille-extract, de Cointreau, kaneel met een suf zout los. Snijd ondertussen het Duive Katerbrood in dikke plakken (ongeveer 8-9 plakken).
  • Wentel het brood door het ei/melkbeslag en laat het mengsel goed in het brood trekken. Zet alle broodjes op een rijtje in de ovenschaal en duw voorzichtig een beetje aan.
  • Zet de ovenschaal afgedekt ongeveer 1 uur in de koelkast (langer mag ook).
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bestrooi de broodjes met de kristalsuiker voordat je de ovenschaal de oven in schuift. Zet de broodjes ongeveer 45 minuten in de oven. De suikerkorst kan snel verkleuren, dus houd dat goed in de gaten. Gaat het je te snel? Dek dan de wentelteefjes van Duive Kater brood af met aluminiumfolie. 
  • Haal de gebakken wentelteefjes van Duive Kater brood met suikerkorst en cointreau uit de oven.
  • Serveer met een dot clotted cream én met jam naar keuze. Lemon curd werkt trouwens ook heel goed op je Duivekater wentelteefjes met cointreau.

Duive Kater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?