Duivekater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst. Beter dan dit gaat het niet worden tijdens de paasbrunch, want dit is echt het allerlekkerste, allerlekkerste brood dat je ooit geproefd hebt. De bodem van de ovenschaal is bedekt met een stroperige boter, gemengd met ahornsiroop en bruine basterdsuiker en de witte zoete broodjes (Duivekater is tijdens de feestdagen bij de Albert Heijn verkrijgbaar is – boodschappentip!) wentel je vervolgens door een mengsel van volle melk, eieren, vanille, kaneel en de sinaasappellikeur; Cointreau. Laat alles nu een uurtje rusten in de koelkast en bestrooi vervolgens het brood met suiker, zodat zich een heerlijke korst gaat vormen als je het gerecht in de oven zet. Dit is by far het lekkerste brunchrecept ever!
Ingrediënten
Nog even over de ingrediënten. Clotted cream is een typische Britse, dikke room die je misschien wel eens bij scones hebt gegeten. Het is wordt ook wel Devonshire- of Cornish cream genoemd en het is absoluut goddelijk.
Duivekater brood is een traditioneel paasbrood (en soms met Pinksteren of met kerstmis) uit mijn oude hood (Amsterdam Noord en de Zaanstreek). Het is een zoet witbrood, met een hele dunne zachte korst met verwarmde roomboter, citroenschil en melk.
Haal de gebakken wentelteefjes van Duive Kater brood met suikerkorst en cointreau uit de oven. Serveer met een dot clotted cream én met jam naar keuze. Lemon curd werkt trouwens ook heel goed op je Duivekater wentelteefjes met cointreau.
Ingrediënten
Nog even over de ingrediënten. Clotted cream is een typische Britse, dikke room die je misschien wel eens bij scones hebt gegeten. Het is wordt ook wel Devonshire- of Cornish cream genoemd en het is absoluut goddelijk.
Duivekater brood is een traditioneel paasbrood (en soms met Pinksteren of met kerstmis) uit mijn oude hood (Amsterdam Noord en de Zaanstreek). Het is een zoet witbrood, met een hele dunne zachte korst met verwarmde roomboter, citroenschil en melk.
Meer goddelijke recepten voor de paasbrunch;
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!